Учени разкриха загадката на измененията в клетките, съпътстващи появата на

...
Учени разкриха загадката на измененията в клетките, съпътстващи появата на
Коментари Харесай

Учени с голямо откритие за появата на туморите

Учени разкриха загадката на промените в клетките, съпътстващи появяването на злокачествени туморни формирания. Резултатите от проучването са оповестени в бюлетина на Националната академия на науките (Proceedings of the National Academy of Sciences).

Учените от института за проучване на левкемията „ Хосе Карерас” и университета в Барселона проучва ролята на загубата на нуклеотидния откъс от транспортната РНК, обозначена като нуклеотид Y, по време на трансформацията на клетката в злокачествена. Оказа се, че в този случай протеинът, който генерира нуклеотид Y, се изключва посредством епигенетична регулация, причинявайки образуването на дребни, само че нападателни тумори.

Учените акцентират, че най-вече промени се следят в гена TYW2, което се следи при рак на стомаха, на дебелото черво и на матката и което понижава доста шанса за оцеляване на пациентите. Учените имат намерение да открият метод за възобновяване интензивността на TYW2 и по какъв начин да върнат изгубения нуклеотид към клетъчния механизъм на синтеза на протеини.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР