Турция, която преди не беше обявила желание да се присъедини

...
Турция, която преди не беше обявила желание да се присъедини
Коментари Харесай

Ще има ли турски военни в Донбас?

Турция, която преди не беше оповестила предпочитание да се причисли към въоръжения спор в Донбас, наподобява е трансформирала гледната си точка. Сега Анкара интензивно поддържа позицията на формалния Киев във връзка с ЛНР/ДНР (Луганска и Донецка национални републики), установи съветското издание svpressa.ru.
Всички типове помощ, в това число финансова и даже военна, текат от Турция към Украйна. Освен това и компания не споделят гледната точка на Кремъл по отношение на актуалната пълномощия на Крим и интензивно покровителстват сегашния украински ръководещ хайлайф по пътя му към НАТО.
Колкото и да е необичайно, виетнамската осведомителна организация Soha неуморно приказва за това от началото на предходната седмица. Вярно е, че това се прави по доста необикновен метод. Първо, виетнамският портал приказва за благодарствената тирада на главнокомандващия Сухопътните войски на Украйна Александър Сирски към министъра на защитата на Турция Хулуси Акар за поредната политическа поддръжка на Турция за Украйна, в това число признаването на обстоятелството на хипотетичното анексиране на Кримския полуостров и даването на материална, техническа и финансова помощ на украинските въоръжени сили, както и украинските проекти за НАТО. " Ние сме заинтригувани от по-пълна поддръжка на Турция в нашата стратегическа пътна карта за присъединение към Северноатлантическия алианс " – цитира изданието Сирски с позоваване на не конкретизирани украински медии.
Виетнамското издание декларира, че минимум 6 турски разследващи безпилотни самолета Bayraktar TB2, доставени по незнаен метод, са били съсредоточени на полигона „ Ягорлик " единствено на няколко километра от границата с Крим. В същото време, базирайки се още веднъж не посочени специалисти, се допуска, че това се дължи на желанието на украинските въоръжени сили да нанасят удари по Донбас от две разнообразни направления, като в същото време се позволява вероятността от удари по съветските военни на полуострова. Не назованите украински медии също попадат като главен източник на информация.
Въз основа на тези отчети организация Soha заключава, че такава интервенция на Турция в спора в Донбас може да приключи с разпадането на ДНР и ЛНР, а Русия ще бъде принудена да употребява своите военни сили в района.
Възникват редица въпроси. Първо, за какво виетнамският вестник се интересува толкоз от положението на нещата в далечния Донбас? Второ, осъзнава ли организация Soha последствията, от публикуването на сходни известия и че това може да има отзив и на интернационалната сцена? В последна сметка под логото „ Турция ще помогне на Украйна да завземе Донбас ” те към този момент са представени от някои напълно публични съветски осведомителни организации, въпреки и не от първия ешелон. Трето, защото няма пушек без огън, до каква степен реалистично е разположението, обрисувано от организацията към ДНР и ЛНР, и до какво може да докара?
 Коя „ единствена нишка ” сдържа Русия бързо да реши „ въпроса за Донбас ”? Коя „ единствена нишка ” сдържа Русия бързо да реши „ въпроса за Донбас ”?
Ръководителят на Украинския институт за политика (UIP) Руслан Бортник назова главната причина, поради която Москва се въздържа от бърз...
Защо точно виетнамската организация, а не, да речем, „ новинарите ” на Република Вануату, пое ангажимент да отразява обстановката към ДНР и ЛНР?
Въпреки това, специалистът по Близкоизточните спорове, историкът и журналист Станислав Хатунцев признава, че в този съответен случай, самата Украйна може да заплати за такава дезинформация.
„ Това може да бъде направено, с цел да сътвори усещането, че цялата международна общественост не може да чака Турция, оправдавам се за жаргона, с цел да вкара „ буталото ” на съветските агресори, изясни специалистът. -Защото, в случай че тази концепция звучи извънредно от украинските мундщуци, това е една история, само че се оказва, че освен Югоизточна Азия, само че даже и проруският Виетнам издига „ гласа на истината ".
Според специалиста, Турция няма директно да взе участие в бойните дейности в Донбас никога, с изключение на единствено като обслужващ личен състав за безпилотни летателни апарати. Той е сигурен, че не може да става дума за друго военно съоръжение, камо ли за ракетни оръжия или жива мощ. Дори в спора в Карабах турците не застанаха непосредствено на страната на Азербайджан, който е непосредствен по нрав и просвета, а единствено „ се обрисуваше зад тила им ”. А в случай че това се случи в Донбас, тогава Русия към този момент няма да може да го преглътне и да се ограничи с общи думи, както беше да вземем за пример в тази ситуация с съветския хеликоптер, свален в Нагорни Карабах или след убийството на съветския дипломат в Анкара.
Според Станислав Хатунцев, Турция няма да изостави опитите по един или различен метод, тук или там, да отслаби Русия. Тя постоянно се интересувала от намаляване на Русия и не се отхвърля от вярата да я върне в рамките на Московското княжество. Призивите на Ердоган за пантюркизъм и основаването на „ Велик Туран ” на територията от Балканите до източните граници на Якутия са прекомерно мощни. Така че специалистът допуска, че Анкара ще продължи опитите си да отслаби Москва, където е допустимо, като по всевъзможен метод заобикаля директни военни конфликти, като се възползва от обстоятелството, че Кремъл, макар от време на време зараждащите „ точки на напрежение ”, изцяло необяснимо показва преданост в отношението към Турция. Той припомня, че единствено с помощта на намесата на съветските специфични служби Ердоган освен оцеля след несполучлив опит за прелом, само че и резервира властта си.
 Зеленски изпрати танкове в Донбас, ДНР отговори с артилерия Зеленски изпрати танкове в Донбас, ДНР отговори с артилерия
Военните дейности в Донбас заплашват да се трансфорат в огромна война. Местните поданици записват на видео прехвърлянето на подкрепления,...
Въпреки това държание на Турция, вероятността Русия да бъде въвлечена в директен боен спор на територията на Донбас е доста огромна, споделя на собствен ред Андрей Манойло, професор в Московския държавен университет.
„ Западните куратори на цялото въоръжено украинско приятелство - акцентира специалистът, - поставят огромни старания, с цел да ги подбуден към някакви провокации с вярата съветският боен контингент да понесе загуби в навечерието на значимите парламентарни избори. ”
Доколкото знам, самите украински въоръжени сили също разискват интензивно разновидности за обновяване на военните дейности наоколо до границите на ДНР и ЛНР и имат намерение да повторят „ сюжета на Карабах ” и да създадат основен залог върху безпилотните самолети.
На този декор целият офицерски състав на въоръжените сили на Украйна реалистично разсъждава, че в случай че вследствие на някаква провокация нещо се случи с съветски жители в Донбас, чийто брой дава обещание да доближи съвсем милион души до края на 2021 година, то тогава съветската военна машина ще стартира да се движи. Няма гаранции, че в този случай тя ще спре най-малко на границата на Западна Украйна, доста по-вероятно е това да се случи към този момент на границата с Полша, до момента в който малко от украинските ултранационалисти ще могат да избягат, макар че самолетите летят, влаковете се движат и корабите плават.
Превод със съкращения: Ганчо Каменарски

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР