Турският външен министър деликатно обърна внимание на чуждестранен журналист, че

...
Турският външен министър деликатно обърна внимание на чуждестранен журналист, че
Коментари Харесай

Турският външен министър поправи чуждестранен журналист: Не ни викайте Търки

Турският външен министър внимателно обърна внимание на задграничен публицист, че страната му към този момент не е " Търки ", а " Тюркийе " по време на конференция в турската столица, оповестява осведомителният уебсайт Хаберлер.

Запитан на британски език докога ще продължи съпротивата на Турция ( " Търки " ) против присъединението на Швеция и Финландия към НАТО, Чавушоглу обърна внимание на журналиста, че евентуално е имал поради " Тюркийе ". След забележката кореспондентът се поправи и зададе още веднъж въпроса си по време на конференция в Анкара нощес на турския първи посланик с сътрудниците му от Норвегия и Ирландия.

Външният министър на Турция отговори, че повдигането на блокадата е обвързвано с отговора, който страната му ще получи от двете скандинавски страни, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Предадохме както на НАТО, по този начин и на двете страни и безпокойствата, и упованията си ", сподели Чавушоглу и добави: " Изпратените ни документи надалеч не покриват упованията ни ". Името на Турция неотдавна бе променено на " Тюркийе " след отправено от страната искане за това пред Организация на обединените нации. За пръв път този вид на името към този момент беше употребен и в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации вместо досегашното " Търки ", припомня Хаберлер.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР