ТОКИО (AP) — Търговският дефицит на Япония през април нарасна

...
ТОКИО (AP) — Търговският дефицит на Япония през април нарасна
Коментари Харесай

Япония натрупва търговски дефицит, тъй като вносът се увеличава поради евтината йена

ТОКИО (AP) — Търговският недостиг на Япония през април набъбна с близо 8% по отношение на година по-рано, защото слабата йена увеличи цената на вноса, компенсирайки облагите от скок на износа, демонстрираха държавни данни в сряда.

Износът възлиза на 8,98 трилиона йени (57 милиарда долара), до момента в който вносът възлиза на 9,4 трилиона йени (60 милиарда долара), и двете са с 8% повече от миналата година, съгласно Министерството на финансите споделих. Търговският недостиг за месеца възлезе на 462,5 милиарда йени (3 милиарда долара).

Доставките за останалата част от Азия, Съединени американски щати и Близкия изток бяха внезапно по-високи, до момента в който износът за Европа остана без смяна. Вносът от Съединени американски щати набъбна с близо 30% по отношение на година по-рано, а вносът от Близкия изток, основно на нефт и газ, скочи с 15%.

Износът на транспортни средства е скочил с 24%, а износът на електрически машини е повишен с 16%. Вносът на механични елементи набъбна, защото търсенето се повиши на автомобилни елементи и компютърни чипове. Произв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР