Колкото и да е неприятно, мнозина (и то вероятно не

...
Колкото и да е неприятно, мнозина (и то вероятно не
Коментари Харесай

Как да се справим с подпухването на лицето?

Колкото и да е неприятно, мнозина (и то евентуално не един път или два пъти) са се събуждали с подпухнало лице. По-малко хора обаче несъмнено знаят, че в основата на тази реакция на тялото ни стои задържането на течности или инфекциозен развой. А ние го виждаме като отичане на разнообразни елементи на лицето - очите, бузите, даже устните и челюстта.
Прочетете още
Причините за тази реакция на организма могат да бъдат разнообразни. Сред тях са лека или тежка сезонна алергия, зараза, инфектиране и хормонални промени. Заболявания като лупус и приемът на стероидни медикаменти също могат да допринесат за подпухването на лицето. И не на последно място, ежедневните ни привички също оказват влияние.

Колкото до повода за какво постоянно се случва да се разсънваме с подуто лице тъкмо заран, тя може да се крие и зад прекомерно ниската позиция на главата ни по време на сън. В подобен случай е добре да помислим за по-висока възглавница. Друга причина може да бъде потреблението на алкохол преди лягане, както и на доста солени храни. Ако видим, че тези фактори фактически ни въздействат, е добре да заобикаляме пиенето, както и яденето на чипсове, модифицирани храни, сирена, маслини и туршии.



Наред с ограничението на солената храна, можем да се оправим с подпухването на лицето и като хидратираме тялото си добре. Колкото и нелогично да ни се коства пиенето на повече вода, когато задържаме течности, точно това е елементарно решение, което може да ни даде бърз резултат. В същото време е добре да избягаме кофеинови и газирани питиета.
  Физическата интензивност, и то в най-хубавия случай - постоянна, също подкрепя намаляването на подпухналостта на лицето. Чрез тренировките подобряваме кръвообращението си и предотвратяваме задържането на вода. Но от голяма важност е и положителният сън. Той също въздейства върху кръвообращението и когато не е първокласен или пък е непълен, води до разширение на кръвоносните съдове и подутина на лицето, пише Glamour.      Източник: lifestyle.bgСнимки: iStock 
 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР