Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,

...
Днес в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време,
Коментари Харесай

Облаци, дъждове и гръмотевици и днес на много места в страната

Днес в по-голямата част от страната ще доминира слънчево време, само че въздушната маса в Западна и Централна България ще е неустойчива и още преди обяд ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. До края на деня и през нощта против четвъртък на доста места ще има краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. Главно в планинските региони ще има обилни количества. Ще духа слаб, в Източна България – до сдържан вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са сред 22° и 27°, в София - към 22°.

По Черноморието ще е най-вече слънчево. Сутринта тук-там ще има ниска облачност и видимостта за малко ще е понижена. Ще духа до сдържан източен вятър. Максималните температури ще са сред 18° и 21°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Преди обяд на обособени, а в следобедните часове на доста места, ще има превалявания и гръмотевична активност. Ще духа слаб вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 17°, на 2000 метра – към 10°.

През нощта против четвъртък и в четвъртък в доста региони от страната ще има краткотрайни превалявания и гръмотевични стихии. Има нараснала възможност за интензивни феномени и местни обилни количества. Температурите още малко ще се намалят и оптималните ще бъдат сред 20° и 25°. В петък ще доминира слънчево време, само че след обяд още веднъж ще тук-там ще превали временен дъжд. Ще стартира обаче, стопляне, което ще продължи и през почивните дни, когато вероятността за превалявания понижава.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР