Израелският премиер Бенямин Нетаняху отрече обвиненията, че властите подлагат на

...
Израелският премиер Бенямин Нетаняху отрече обвиненията, че властите подлагат на
Коментари Харесай

Нетаняху обвини МНС в лъжа

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху отхвърли обвиняванията, че управляващите подлагат на апетит палестинците в Газа като способ на война.

Това съобщи той в изявление за CNN във вторник.

Той отсече, че, която се преглежда в Международния углавен съд (МНС), се основава на неистини.

Припомняме, че прокурорът на МНС Карим Хан разгласи в понеделник, че е изискал заповеди за арест на трима водачи на Хамас и двама израелски политици - Нетаняху и министъра на защитата на Израел Йоав Галант - по обвинявания във военни закононарушения и закононарушения против човечеството по отношение на офанзивите от 7 октомври в Израел и последвалата война в Газа.

Хан сподели, че измежду обвиняванията против Нетаняху и Галант са " причиняване на изтребване, причиняване на апетит като способ на война, в това число отвод на доставки на филантропична помощ, съзнателно ориентиране към цивилни в спор ".
 Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател
Главният прокурор на МНС желае ареста на водача на Хамас и на израелския министър председател

Панел от съдии към Международният углавен съд ще прегледа молбата на Карим Хан

Нетаняху назова Хан " некоректен прокурор, който е повдигнал подправени обвинявания и е основал подправени симетрии, които са по едно и също време рискови и подправени ".

Той настоя, че Израел е разрешавал храна и здравна помощ да влизат в Газа,тъй като филантропичните групи споделят, че блокираният палестинец анклавът сега е изложен на риск от апетит. Израел е позволил 20 000 камиона с помощ в Газа, сподели Нетаняху - дребна част от това , което би влезнало за същия интервал при обикновено време.

Продължаващата блокада на Газа от Израел след терористичните офанзиви на Хамас от 7 октомври доближи седмия си месец  Сериозни въпроси по отношение на дълготрайната тактика на израелската войска бяха повдигнати както вътре, по този начин и отвън Израел, откакто израелската войска изпрати войски назад в региони на Северна Газа, област, която преди този момент беше оповестила за чиста от " Хамас ".
 Газа получи 569 тона филантропична помощ през краткотрайния пристан на Съединени американски щати
Газа получи 569 тона филантропична помощ през краткотрайния пристан на Съединени американски щати

Последните два дни обаче не е дошла помощ

Миналата седмица шефът на защитата на Израел Галант прикани Нетаняху обществено да изключи израелското ръководство над линията Газа и да изложи следвоенните си проекти за гражданско ръководство в Газа, като предизвести, че се опълчва на израелското ръководство в палестинския анклав.

Когато Нетаняху беше запитан дали би изключил израелската окупация на Газа, израелският политик сподели, че " презаселването " на палестинската територия е изключено.

Премиерът също който ръководи Газа, преди да обмисли демилитаризиране на Ивицата в изявлението.

Тъй като за държани в Газа , нараства натискът за договорка, която ще докара до освобождение на заложници в подмяна на преустановяване на огъня. Но когато го попитаха за публичното изследване, което демонстрира, че болшинството от израелците имат вяра, че освобождението на заложници е по-висок приоритет от военните дейности, Нетаняху сподели, че не може да се случи едното без другото.

" Военните дейности, които подхващаме против " Хамас ", в действителност са методът да вземем тези заложници, тъй като без боен напън, без да ги притискаме, " Хамас " няма да се откаже от нищо ", сподели той.

Нетаняху е неизвестен в Израел, където е изправен и пред продължаващ развой за корупция. Критиците упрекнаха министър-председателя, че е лоялен на членовете на своята крайнодясна коалиция и че удължава войната, с цел да резервира властта си.
 Западните страни без Съединени американски щати приканват Израел да съблюдава интернационалното право в Газа
Западните страни без Съединени американски щати приканват Израел да съблюдава интернационалното право в Газа

Всички страни от Г-7, като се изключи Съединени американски щати, се оповестиха срещу офанзивата на Израел в Рафах

Нетаняху отхвърли обвиняванията, че заобикаля израелските медии в интерес на интернационалната преса, като сподели, че е провел 20 конференции с израелски публицисти.

" Това просто не е правилно, сподели той. " Говоря с тях, приказвам и с вас и поздравявам опцията да кажа истината и да разсея лъжите пред медиите. ", сподели той.

Заявлението на МНС за заповеди за войната в Газа означи първия път, когато интернационалният съд се насочи към висшия водач на непосредствен съдружник на Съединените щати.

Израел и Съединени американски щати не са членове на МНС , само че съдът съобщи, че има пълномощия над Газа, Източен Йерусалим и Западния бряг, откакто палестинските водачи публично се съгласиха да бъдат обвързани от основополагащите правила на съда през 2015 година
 Блинкън желае Съединени американски щати да отговорят на МНС за Газа
Блинкън желае Съединени американски щати да отговорят на МНС за Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън сподели, че администрацията на президента Джо Байдън ще се радва да работи с Конгреса

Панел от съдии на МНС в този момент ще прегледа молбата на Хан за заповедите за арест. Заповед на МНС би принудила повече от 100 страни членки на съда да арестуват Нетаняху, в случай че пътува на тяхна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР