Цялата секционна избирателна комисия във врачанското село Малорад е арестувана.

...
Цялата секционна избирателна комисия във врачанското село Малорад е арестувана.
Коментари Харесай

Арестуваха цялата изборна комисия от Малорад

Цялата секционна изборна комисия във врачанското село Малорад е задържана. Това се случва часове след експлоадирането на невиждания скандал със корист в изборния ден, оповестява BulNews.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 721
Моника Йорданова и останалите са отведени в ареста в Бяла Слатина, а един от тях е докаран във Враца. По неофициална информация той е изпял цялата организация към документираната операция на бюлетините.

По мотив това досъдебно произвеждане на следващия ден сутринта прокуратурата във Враца дава изключителна конференция.

По-рано през днешния ден от Националния щаб на обединението „ Продължаваме промяната – Демократична България " (ПП-ДБ) е подал сигнал до Районна прокуратура-Враца и Областната дирекция на МВР-Враца против членовете на секционна комисия 060500005 за злоупотреби в изборния ден от пета секция в Малорад, в община Борован.

Припомняме, че абсурдът гръмна след популяризирането на запис от онлайн преброяването след края на изборния ден, в което членовете на СИК означават преференции за претенденти за общински съветници от селото.

Видеозаписът от преброяването на бюлетини в пета секция във врачанското село Малорад се е излъчвал в действително време.

Около 23.00 часа комисията се уговорила да добавят част от бюлетините за преференции на хора от общинските листи от разнообразни партии, които са от селото. За да са сигурни, че никой няма да ги види, решили да заключат врата на секцията и гласуването почнало.

Председателят Моника Йорданова отбелязва самоуверено в полето за преференции за общински съветници, с цел да поддържат Мартин Диловски от Българска социалистическа партия и Цено Цоловски от " Възраждане ".

ОИК в Борован е сезирала прокуратурата и тече следствие. Вече са разпитани очевидци и членове на СИК и ОИК Борован, следва да бъдат разпитан и претендент от съответна политическа партия.

За сходно закононарушение законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от една до пет години.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР