На прага сме България да има ново правителство. Думи като

...
На прага сме България да има ново правителство. Думи като
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Остава надеждата България да има добро и силно правителство, което да се ползва с доверието на хората

На прага сме България да има ново държавно управление. Думи като дълъг, отговорност, воля като че ли много изхабихме последните години, само че все пак остава вярата България да има положително и мощно държавно управление, което да се употребява с доверието на хората. Това сподели вицепрезидентът, която взе участие в формалното разкриване на празниците за отбелязване на 60 години от оповестяването на Хисаря за град, представена от пресслужбата на президента. 

Йотова уточни, че ѝ се желае да бъде даден още един път късмет на тези, които имат претенцията да ръководят. А те да знаят своята отговорност, че би трябвало да бъдат същински водачи и да извадят в България от периферията на Европа и да я сложат там, където е мястото на една страна, основател на цяла една славянска цивилизация, добави вицепрезидентът. 

Едни от най-големите български създатели са идвали в Хисаря, тъй като тази сила, която има във въздуха, им е дала нещо извънредно скъпо - ентусиазъм, сподели още в словото си Йотова. По думите ѝ най-важни са хората, които дават душата, облика и лицето на Хисаря.

Историята на Хисаря е изпълнена с моменти на тествания и триумфи. Тя стартира с античните римски терми и замъци, очевидци на живота в античността, сподели в словото си кметът на града Ива Вълчева. По думите ѝ лековитите минерални извори, към които е зародил града, притеглят хора от всички краища на света от римско време до през днешния ден. Вълчева уточни, че градът е дом на хора, чиито сърца туптят в ритъма на неговите улици и паркове, хора, които основават и поддържат духа му жив. 

Вицепрезидентът Йотова откри ретроспективна галерия, представяща богатата история и просвета на Хисаря. Изложбата включва исторически фотографии и документи, които наблюдават развиването на града. В Летния спектакъл в града, където бе обещано началото на празниците на Хисаря, кметът връчи почетни плакети на заслужили дейци на културата и духовността и на кметовете, оставили своята диря в историята на Хисаря. 

Тържествата не престават с концерт на Орлин Павлов и Квартет „ Мистик “. По мотив годишнината до 30 юни са планувани голям брой културни събития и концерти. В програмата са включени изявени български музикални реализатори, както и надарените деца на община Хисаря.   

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР