„Трябва да тичаме и да бързаме, защото вече изгубихме три

...
„Трябва да тичаме и да бързаме, защото вече изгубихме три
Коментари Харесай

Ципрас в Скопие: Трябва да бързаме, изгубихме три десетилетия

„ Трябва да тичаме и да бързаме, тъй като към този момент изгубихме три десетилетия. Трябва да прескочим всички пропасти, да се опитаме от история на войните и разделянето да преминем към съдействие и растеж”. Това съобщи през днешния ден гръцкият министър председател Алексис Ципрас на взаимна конференция в Скопие с премиера на Северна Македония Зоран Заев , съобщи организация МИА.
Историческо посещаване: Ципрас на аудиенция в Скопие Той ще е придружаван от 10 министри и десетки предприемачи
Ципрас акцентира, че Гърция ще продължи да поддържа Северна Македония в напъните ѝ да стане член на Европейския съюз.

„ Нашето публично посещаване през днешния ден съставлява историческа стъпка напред за Балканите и Европа. Ние сме тук, с цел да намерим решение и да гледаме напред, да градим мостове вместо стени”, съобщи Ципрас.

Гръцкият министър председател заведе в Скопие 10 министри и доста предприемачи.

Той напомни, че преди месеци Гърция беше първата страна, утвърдила протокола за присъединение на Северна Македония към НАТО. Също, разгласи, че през днешния ден двете страни подписват меморандум за съгласие по отношение на процеса на интеграция на страната в Европейски Съюз.

„ За малко време направихме огромни крачки напред и би трябвало да продължим по този начин и в бъдеще”, разгласи в умозаключение гръцкият министър председател.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР