Трите най-добри материала, получени в рамките на регионалния журналистически конкурс

...
Трите най-добри материала, получени в рамките на регионалния журналистически конкурс
Коментари Харесай

Ясни са победителите в Siemens CEE Press Award 2017

Трите най-хубави материала, получени в границите на районния журналистически конкурс Siemens CEE Press Award 2017, бяха отличени и наградени по време на церемония гала в централата на Siemens във Виена.

Представители на медиите от 10 страни от Централна и Източна Европа, както и Израел, участваха в съревнованието, чиято тематика бе „ Дигитализация/Индустрия 4.0 ”. В рамките на състезанието, проведен от Siemens AG за втора поредна година, бяха получени общо 188 кандидатури, от които експертно жури от всички страни участнички дефинира тримата финалисти посредством скрито гласоподаване.

С плакети и чекове на стойност 1000 евро бяха наградени спечелилите в съревнованието - Алфред Банхамър (Австрия) с материала „ Свят 4.0 ”, Флорин Касота (Румъния) за публикацията „ Между волската кола и земеделие 4.0 ” и представителите на Израел Ора Корен и Амитал Зив за „ Роботите идват ”.

 „ Идеята на този конкурс  е да се окуражат медиите  да представят важни теми на  модерното общество и да се  насърчи обмяната на опит сред публицистите в страните, в които работи Siemens ”, изясни Михаел Браун, представител на Siemens Австрия.

 „ Нашият свят става все по-свързан. Милиарди интелигентни уреди и машини генерират голямо количество данни, създавайки мост сред действителния и виртуалния свят. Превръщането  на тези огромни количества данни в стойност е основен фактор за триумфа. Искаме да насърчим публицистите да изследват всички характерни аспекти в границите на тематиката на състезанието, с цел да ги създадат разбираеми за необятната общност ”, добави Браун.

България взе участие в съревнованието с материала на журналиста Мария Манолова от в. „ Капитал ” – „ Как един град става интелигентен ”, който се показа почтено в изискванията на доста сериозна конкуренция.

„ Страната ни е измежду страните участнички с максимален брой постъпили кандидатури (общо 29) в границите на тазгодишния конкурс на тематика „ Дигитализация/Индустрия 4.0 ”. За мен това е извънредно окуражаващ сигнал, че значими въпроси като набиращата скорост цифрова промяна на бизнеса и на цялото ни общество от ден на ден застават в центъра на вниманието на медиите у нас ”, разяснява Румяна Парушева, началник „ Комуникации ” на Siemens България.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР