Тревожни разкрития за коронавируса и неговия Делта-вариант направи главният държавен

...
Тревожни разкрития за коронавируса и неговия Делта-вариант направи главният държавен
Коментари Харесай

Кунчев заговори за задължителна ваксинация

Тревожни разкрития за ковид и неговия Делта-вариант направи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Всеки трети новорегистриран случай на Ковид-19 у нас е Делта-вариантът. Спадът спря. Оттук нататък чакаме повишение - доста постепенно този месец и доста по-бързо през август, гласи прогнозата на доцент Кунчев.

По думите му всичко, което би могло да убеди хората да се имунизират, е положително пристигнало – информация, организация на имунизационния развой.

" Моето персонално мнение е, че е доста неотложно да бъде въведена наложителна имунизация за медицинските служащи и за хората, които се занимават със обществени грижи в центровете за възрастни хора ", безапелационен бе Кунчев.  

В към 10 европейски страни това към този момент се случи. Дали ще стане и у нас е въпрос на преценка на експертите и на управлението на Министерството на здравеопазването. Търсим баланс да осигурим оптималната отбрана на публичното здраве, добави Кунчев.

Ако тръгне нова вълна на вируса, засягаща ниските възрастови групи, ще има по-голям интерес към имунизацията, добави Кунчев. Според него е добре да се обмисли по какъв начин да отпаднат някои ограничавания за имунизираните.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР