Полша и Китай подписаха 5 икономически споразумения, докато полският президент

...
Полша и Китай подписаха 5 икономически споразумения, докато полският президент
Коментари Харесай

Полша и Китай сключиха ключови икономически споразумения


Полша и Китай подписаха 5 стопански съглашения, до момента в който полският президент Анджей Дуда е на петдневно държавно посещаване в Китай, което се състоя макар разликите сред двете страни по отношение на войната в Украйна, съобщи ПАП.

Дуда се срещна с президента Си Дзинпин в Пекин, където двамата подписаха няколко значими стопански съглашения.

Дългогодишно другарство и съдействие

По време на визитата си президентът Дуда акцентира капацитета на китайската самодейност " Един пояс, веднъж ".

" Полша и Китай способстват за укрепването на международния мир и работят за реализиране на мир там, където има неспокойни обстановки ", съобщи Дуда.

Той предложения президента Си да посети Полша и изрази вяра, че полското председателство на Съвета на Европейски Съюз през 2025 година ще ускори връзките сред Европейски Съюз и Пекин.

Си Дзинпин се спря на 75-годишнината от установяването на дипломатически връзки сред Полша и Китай.

" Полша е значима страна в Европа и значим член на Европейския съюз ", сподели той. " Тя беше една от първите страни, които признаха новия Китай. През 75-те години двустранните ни връзки се развиват непрекъснато, като непрестанно дават нов живот на обичайното ни другарство. "

Петдневната аудиенция на Дуда в Китай идва около поредицата от срещи на Владимир Путин с висши китайски представители, в това число с водача на страната Си Дзинпин, на които те разискаха взаимното военно и икономическо съдействие. | БГНЕС

Пекин / Китай
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР