Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш осъди най-категорично атаките през

...
Генералният секретар на ООН Антонио Гутериш осъди най-категорично атаките през
Коментари Харесай

ООН осъди атаките срещу синагоги и църкви в руския Дагестан

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш осъди " най-категорично " офанзивите през уикенда против поредност от църкви и синагоги в съветската република Дагестан, при които починаха минимум 20 души и десетки бяха ранени.
„ Генералният секретар изрича своите съболезнования на фамилиите на починалите и на народа и на държавното управление на Руската федерация и пожелава на ранените бързо възобновяване “, сподели в изказване Стефан Дюжарик, представител на Гутериш.
Атаките в неделя бяха ориентирани против полицейски контролно-пропускателен пункт в Махачкала, административната столица на Дагестан, както и две църкви и синагога в град Дербент на Каспийско море. Двата града са ситуирани на към 128 километра (79,5 мили) един от различен.
Най-малко един духовник беше погубен при офанзивите, както и 15 служители на реда. В съветския Северен Кавказ е разгласен тридневен печал.
В началото на 2000-те Дагестан стана очевидец на съвсем ежедневни офанзиви против полицията и други управляващи.
„ Сега Русия е друга, обществото е безусловно консолидирано и сходни незаконни терористични прояви, като тази, която видяхме в Дагестан през вчерашния ден, не се поддържат от обществото нито в самата Русия, нито в Дагестан “, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков в понеделник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР