Имаме лостовете да избегнем блокирането на неочакваните печалби от руските

...
Имаме лостовете да избегнем блокирането на неочакваните печалби от руските
Коментари Харесай

Борел: Имаме лостове да използваме печалбите от замразените руски активи в полза на Украйна

" Имаме лостовете да избегнем блокирането на непредвидените облаги от съветските активи в интерес на Украйна ". Това съобщи висшият представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел на влизане на съвещанието на министрите на външните работи в Люксембург.

Същевременно министърът на външните работи на Гърция Йоргос Герапетритис бе безапелационен, че страната му няма да допусне Северна Македония в Европейски Съюз, в случай че продължава да употребява единствено Македония като име на страната си.

Борел съобщи, че министрите ще одобрят метода, по който ще се употребяват непредвидените облаги от съветските активи за оръжейната помощ за Украйна. Той добави, че първият транш от тях в размер на 1,4 милиарда евро ще дойде другата седмица и още:

" Договорите дават правни благоприятни условия за прогрес, даже в случай че някои страни членки не желаят да вземат участие. Смятаме, че откакто Унгария отхвърли да взе участие във вземането на решението, не е належащо да взе участие и в неговото използване ", означи той.

Възможно е да се затвори вратата за участие на Грузия в Европейски Съюз, в случай че продължава по този път, предизвести също по този начин Борел:

" Вратата за участието на Грузия в Европейски Съюз е отворена, само че в случай че държавното управление продължи по същия път, тогава тя може да се затвори и следствията ще бъдат за грузинския народ. И хората ще страдат от това, че европейската вероятност ще се отдалечи и даже ще изчезне ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР