Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)

...
Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС)
Коментари Харесай

Прокуратурата иска постоянен арест за Нико Тупарев за кражба на 1,4 млн. лв.

Софийска градска прокуратура (СГП) внесе в Софийски градски съд (СГС) искане за взимане на мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Нико Тупарев., притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 203, алинея 1, вр. член 201, алинея 1, прочие 2, вр. член 26, алинея 1 Наказателен кодекс.

Според прокурора доказателствата по делото водят до рационално съмнение, че обвиненият е направил закононарушението, за което е притеглен в това качество, както и че съществува заплаха той да се укрие и да извърши закононарушение, в случай че не бъде арестуван под стража.

Досъдебното произвеждане е формирано през м. май 2024 година с разпореждане на прокурор в СГП и се води от Главна дирекция „ Национална полиция “ под управлението и надзора на СГП.

След запознаване със събраните досега в хода на следствието доказателства, наблюдаващият прокурор е решил, че те са задоволителни по смисъла на член 219, алинея 1 Наказателно-процесуален кодекс, заради което с разпореждане от 26.06.2024 година е привлякъл Н. Т. в качеството на обвинен и е постановил да бъде арестуван за период до 72 часа.

Обвинението по отношение на него е за това, че в интервала от 11.03.2020 година до 16.09.2020 година, в гр. София, в качеството си на длъжностно лице – съучастник в комерсиално сдружение, на който е предоставена работа, обвързвана с бранене и ръководство на имущество на сдружението, е присвоил пари – благосъстоятелност на сдружението, в размер общо на 1 441 000 лева На 11.03.2020 година, на 01.04.2020 година и на 16.09.2020 година обвиненият наредил превод от сметки на комерсиалното сдружение в две банки към личната си банкова сметка в една от тези две банки без да е взето решение от Общото заседание на съдружниците на сдружението за разпределение на облага от активността му. Присвояването е в изключително огромни размери и съставлява изключително тежък случай.  

Софийски градски съд насрочи за разглеждане импортираното от СГП искане за 15:30 часа през днешния ден. Съдебното съвещание ще се организира в постройката на ул. „ Черковна “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР