Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди мача

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди мача
Коментари Харесай

Дамбраускас: ЦСКА може да ни анализира много лесно

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас приказва пред медиите преди мача за Суперкупата с ЦСКА.

" Има много справедливи и субективни аргументи на развиването на последните ни дуели с ЦСКА. Последният мач, който изиграхме на „ Българска войска “, беше след момента, в който бяхме спечелили купата. Отидохме там една концепция по-неподготвени (б.р. – Лудогорец загуби с 1:4) “, съобщи треньорът.

" Сега и двата тима имат доста нови футболисти. Не мога да предположа ЦСКА с какъв състав ще излезе против нас. За тях ще бъде по-лесно, тъй като ще проучват нашите мачове с Шахтьор Солигорск. Феновете би трябвало да чакат един доста добър мач ", сподели още литовецът.

" Кирил Десподов получава " любовта на почитателите " на ЦСКА освен на терена, само че и в мола, и в ресторанта. Кирил е експерт и съумява да се оправи доста добре с тази обстановка. От една страна страда, само че от друга това го прави доста по-силен. В даден миг той съумява да се научи да живее с това и го демонстрира на терена ", добави Дамбраускас.

" Не мисля, че ще се стигне до миг, в който ще имаме един тим за Европа и един за България. Да, ще има ротации. За мен футболът не е единствено физика. Един състезател може да бъде най-добре квалифицираният физически, само че когато не знае къде тъкмо би трябвало да бъде, неговата успеваемост се губи. Нашата цел е всеки минал мач да подобряваме връзките сред играчите и да създадем образ на игра, който да се хареса на всички. До момента съм взимал присъединяване в два такива мача. За мен няма безусловно никакво преимущество, тъй като и в двата мача моят тим беше победител. Има доста време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме доста работа в Европа и българското състезание. Има трансферен интервал през зимата, който също ще промени доста неща. Въпреки че този мач е значим, предстоят европейски мачове.

Тактически има доста неща за възстановяване. Изиграли сме доста малко мачове в този състав. Мога да дам за образец Пиерос Сотириу. Той изигра минути за първи път от няколко месеца. Успяхме да подобрим владеенето на топката и пресирането. Срещу Шахтьор създадохме много положения в първия мач. С всеки мач тези благоприятни условия ще стават от ден на ден и повече. Като треньор се надявам този капацитет да се усъвършенства от ден на ден и повече. Не мога да кажа по кое време ще забележим приключения артикул. За мен няма такова разбиране, тъй като с всеки мач желаеме да подобряваме от ден на ден нещата. Погледнете Лудогорец в най-хубавите им години. Играха с 13-14 индивида и това се случваше в няколко години поред. Не съм вълшебник. Нашата работа е да преструктурираме нашия модел на игра подобен, какъвто желаеме ние. Суперкупата е по-различен мач, в който и двата тима ще опитаме да покажем най-хубавото, на което сме способни. Не мога да управлявам предишното. Мога да управлявам моето поведение и това ще го направя през днешния ден и в утрешния ден. Смятам, че вършим добра работа и се любувам на времето си тук ", приключи спецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР