Трагичната новина, която дойде от Аржентина, покруси целия свят. Футболната

...
Трагичната новина, която дойде от Аржентина, покруси целия свят. Футболната
Коментари Харесай

Автомобилите на Марадона

Трагичната вест, която пристигна от Аржентина, покруси целия свят. Футболната легенда Диего Марадона умря на 60-годишна възраст, като сърцето на футболиста не устоя на " лудото " движение на живот. Сега всички си спомнят за разнообразни случки със считания за най-хубав футболист в света, само че се оказва, че с изключение на всичко друго, Диего Марадона е бил и познавач на готините коли. Той е бил собственик на доста коли, само че в този момент ще ви разкажем за най-интересните от тях.
Porsche 924  Автомобилите на Марадона

Още първата кола на Марадона не е по никакъв начин неприятна. През 1980 година, в зората на кариерата си, 19-годишният футболист купува спортната кола Porsche 924. Две години по-късно нападателят се мести да играе за Барселона и сменя Porsche-то със... Seat 128. Е, Porsche-то на Марадона попада в ръцете на колекционер, който го стяга и през 2010 година го продава за 500 хиляди $.
Ferrari Testarossa  Автомобилите на Марадона

От 1987 година Марадона стартира да играе за италианския " Наполи " и, несъмнено, избира Ferrari. Нещо повече, неговата Testarossa е боядисана в редкия за модела черен цвят. Между другото, има единствено четири такива черни купета Ferrari Testarossa - останалите три са владеене на Силвестър Сталоун, Майкъл Джексън и Майкъл Джордан.

Ferrari F40  Автомобилите на Марадона

По-късно президентът на " Наполи " подарява на звездата Ferrari F40, само че Марадона не прави оценка тази благотворителност. Дон Диего не харесва най-бързата кола от тези години, защото в салона няма климатик и аудио система. Футболистът в прав текст предлага на президента да си набута този суперкар в...
Ferrari F355  Автомобилите на Марадона

Марадона обаче напълно не се отхвърля от марката Ferrari. По-късно той резполага с не едно, а две идентични Ferrari-та F355 - черно и алено. Освен това и двете са роудстъри.
Renault Fuego  Автомобилите на Марадона

След завръщането си в Аржентина Диего Марадона купува по-скромна машина - купето Renault Fuego, което по това време се сглобява в Аржентина. Тогава нападателят няма време за суперавтомобили - вкъщи го хващат с кокаин и би трябвало да заплати солена гаранция, с цел да не влезе в пандиза.
Scania 113H  Автомобилите на Марадона

Друга любопитна облага на Марадона е камионът Scania 113H. Футболистът се снима в него за реклама и в действителност хареса камиона. Веднъж даже отива с него на тренировката на своя клуб " Бока Хуниорс ".

Hunta Overcomer  Автомобилите на Марадона

По време на късия си престой, като треньор в " Динамо " (Брест), на Марадона му се дава да употребява беларуския всъдеход с висока проходимост Hunta Overcomer, създаден от МАЗ. Устройството доста впечатлява аржентинеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР