Франция и Полша завършиха наравно 1:1 в последния си мач

...
Франция и Полша завършиха наравно 1:1 в последния си мач
Коментари Харесай

Ялова Франция сдаде върха в групата след равенство с две дузпи

Франция и Полша приключиха наедно 1:1 в последния си мач от група D на Евро 2024. Двубоят бе белязан от две осъществени дузпи от двамата капитани Килиан Мбапе и Роберт Левандовски. Французите сътвориха много положения за гол, само че качеството на завършващите удари бе под всякаква рецензия. Полша от своя страна ненапълно се реваншира пред своите почитатели за разочароващите изяви през първите два мача, написа

Първият удар към една от двете порти бе дело на Пьотр Жиелински, който стреля по земя, само че не затрудни Майк Менян. Опасна контра на Франция в 19-та минута изведе Дембеле против Скорупски, само че излезлият полски вратар парира удара. Малко по-късно Полша имаше превъзходен късмет след центриране отляво, което откри Роберт Левандовски, само че ударът с глава на нападателя мина на сантриметри от страничната греда. В края на полувремето французите пробваха да вдигнат темпото и насочиха рискови удари посредством Мбапе и Баркола, които обаче бяха избавени от вратаря Скорупски.

През първите минути на втората част " петлите " натиснаха и стигнаха до два удара на Мбапе, само че първия път Скорупски избави, а в идващия си опит нападателя бе неакуратен. Десет минути след подновяването на играта Осман Дембеле проби отдясно и бе съборен в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. От 11 метра Килиан Мбапе нямаше проблеми да даде задатък на Франция - 1:0.

Поляците пробваха да отвърнат на предизвикването и в 72-та минута Левандовски опита шанса си от отдалеченост, само че топката мина около вратата на Менян. Активната им игра продължи и в 75-та минута след обзор с ВАР бе отсъдена дузпа за Полша. Първото осъществяване на капитана Роберт Левандовски бе избавено от Менян, само че съдията подреди ново осъществяване на дузпата, при което Левандовски не сбърка и изравни резултата.

До края на мача французите се пробваха да стигнат до успеха, само че смелата игра в отбрана на поляците не им разреши да се поздравят с триумфа. Така те остават на второ място в крайното класиране с 5 точки. Полша е последна с една точка и напуща конкуренцията.

 

Голмайстори:

1:0 56` Мбапе (д)

1:1 79` Левандовски (д)
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР