Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест

...
Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест
Коментари Харесай

Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на протест срещу „патриархалното насилие“

Граждани се събраха пред Съдебната палата в София на митинг против „ патриархалното принуждение и тормоз “. Инициативата е подбудена от незадоволителните дейности на съда и прокуратурата по отношение на Орлин Гигов, обвинен за убийството на Силвия К., показват уредниците, представени от Българска телеграфна агенция.

Те упорстват за същинска, сериозна предварителна защита, която включва незабавни стратегии за осведомление и обучение на цялото общество, достъп до информация за спешни обстановки и съответни стратегии за отбрана на жертвите.

Това е петото ликвидиране на жена, за последните две седмици, осъществено от неин сътрудник или член на фамилията. Проблемът с домашното принуждение има колосален размер в България и не можем да чакаме ние да се превърнем в следващите жертви, както и не можем да седим и спокойно да гледаме по какъв начин убиват нашите сестри, сподели Валя Маринова от уредниците.

Тя добави, че „ Нито една повече “ е вик за групово отменяне на " патриархалното принуждение " във всичките му форми – физическо, психическо, икономическо и инстуционално. " Патриархатът " е не просто дамите да нямат право на глас или да не могат да се развеждат. Патриархатът е цяла просвета, която разрешава убийства, принуждение и тормоз, освен над дами, само че и над ЛГБТИ+ хора, сподели още Маринова.

По време на митинга участващите скандираха „ Нито една повече “, „ Сексизмът убива – властта прикрива “ и „ Няма да поносим и няма да мълчим “.

Българска телеграфна агенция напомня, че Софийският градски съд дефинира мярка " задържане под стража " за Орлин Г., упрекнат в убийството на украинката Силвия К. Престъплението е станало на 20 юни в столичния кв. " Красно село " при следващия скандал сред двамата и след приложимост на алкохол.

Сигнал за гибелта на дамата е подаден от самия Орлин, както и от неговата майка. Жената е открита на плочките в жилището с черепно-мозъчна контузия. По Орлин също са открити голям брой контузии. Определението не е дефинитивно и предстои на тъжба или митинг пред Софийския апелативен съд.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР