Товарен влак, натоварен с чисто нови автомобили Ford, дерайлира в

...
Товарен влак, натоварен с чисто нови автомобили Ford, дерайлира в
Коментари Харесай

Дерайлира влак със стотици нови Ford-ове

Товарен трен, претрупан с чисто нови коли Ford, дерайлира в Съединените щати. Според The ​​Drive, базирайки се на полицията в Мисури, случаят е станал по-рано тази седмица. Влакът с 44 вагона превозвал повече от четиристотин пикапа Ford F-150, както и микробуси Transit и по незнайна причина излязъл от релсите. Никой от хората не е потърпевш, за разлика от колите. По всяка възможност те са съществено развалени.

Смята се, че влакът е превозвал транспортни средства от монтажен цех на Ford от Канзас, ситуиран в Клейкомо, Мисури. Новите F-150 и Transit трябвало да дойдат в дилърите на марката, а оттова и при клиентите, авансово заплатили колите. Очевидно в този момент те ще се върнат във фабриката, само че не за ремонт. Ford евентуално ще желае да употребява наново дефицитните полупроводници и други скъпи елементи.

Що се отнася до местопроизшествието, ще са нужни най-малко няколко дни за разчистване на четирите дузини смачкани вагони и стотиците коли. Тази прогноза беше дадена от железопътен служащ пред локалния вестник Lake Gazette.

Влаковата злополука надалеч не е единственият проблем, с който Ford се сблъска през последните години с компликации при производството и доставката. Поради световния дефицит на чипове, който последва блокирането на над 60 хиляди незавършени автомобила, през юли и юни Ford беше заставен да прекрати работата в доста от предприятията.

По -рано компанията заяви, че е станало неизгодно да се доставят на дилърите доста коли в разнообразни конфигурации - това е породено от дефицита на части, които са основни за автомобилната електроника. Вместо това Ford обмисля персонализирани версии, които по едно и също време ще оказват помощ за разтоварване на хранилища и възстановяване на финансовите резултати. Марката към момента не е коментирала случая с влака.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР