Двойка не съм имал, но тройки и четворки съм имал.

...
Двойка не съм имал, но тройки и четворки съм имал.
Коментари Харесай

Просветният министър: Има интерес у младите хора да стават учители

" Двойка не съм имал, само че тройки и четворки съм имал. Моята майка бе начална учителка и продължавах у дома ", призна просветният министър Галин Цоков пред Нова телевизия. " Бягал съм от час, само че цигари не съм пушил ", добави той. Министърът занесе в студиото " Рибния буквар " на Петър Берон, който става на 200 години, и определените разкази на Иван Вазов.

570-580 ученика са наранени от неналичието на диаграми в матурата по български език. Това са 16 учебни заведения в 10 области, призна той за грешката на матурата, изясни той.

За казуса със записа на матурата по британски и немски се ревизира. Можело е това да стане и с учители, които да прочетат текста на децата, добави министърът. " Този проблем е всяка година. Слез зрелостните изпити ще има целостен разбор и в случай че инцидентни условия въздействат и техниката да се лицензира от МОН ", добави той. " Всеки обособен случай ще се гледа независимо. Има видеонаблюдение, само че то е без тон ", сподели министърът. Министерството държи 125% от брутната междинна заплата да е учителстката. Според него при младежите има сериозен интерес да стават учители. Преведени са над 40 милиона лв. на университетите през вчерашния ден. Сега се търсят промени в Закона за висшето обучение, с цел да се приближи студента до бизнеса. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР