Тази история се случила през 1897 година. В град Грийнбир,

...
Тази история се случила през 1897 година. В град Грийнбир,
Коментари Харесай

Призрак помогнал за разкриването на убийство

 Зона-Хийстър

Тази история се случила през 1897 година. В град Грийнбир, който е в Западна Вирджиния, ненадейно умряла млада жена. Казвала се Зона Хийстър.

Мъжът й на име Едуард Шу занесъл тялото на жена си на горния етаж и я поставил на леглото. Шу я облякъл в най-хубавата й рокля – висококачествена рокля с огромна яка покривала шията й, а върху лицето й бил подложен воал.

Докато докторът я изследвал и се опитвал да откри аргументите за гибелта, Шу стоял до нея като клател глава и ридаел. Поради очевидната тъга на брачна половинка, докторът направил единствено незадълбочен обзор, макар че забелязал някакво наблягане на врата й.

И защото по тялото нямало никакви пострадвания, то не повикали и полиция. Съсипаният от тъга мъж изявил предпочитание самолично да приготви покойницата за заравяне и даже самичък я положил в гроба – дамата била заровена от настойчивия си мъж с рокля с висока яка и шал.

Скоро след погребението дамата почнала да се явява на личната си майка. Четири нощи поред тя отивала при нея и, плачейки, се оплаквала, че като била жива мъжът й я пребил и най-после й счупил врата. При това призракът си въртял главата на 180 градуса.

Майката на убитата решила, че нещо в действителност е станало и предиздвикала полицията да стартира следствие. Наложило се няколко часа да ги умолява и да ги убеждава. Накрая те се съгласили.

Била осъществена ексхумация на тялото и било намерено, че вратът в действителност бил строшен. Мъжът-убиец бил наказан на отнемане от независимост до края на живота си.

В престъпната процедура това е единственият случай, когато свидетелските показания на убитата са помогнали да бъде разкрито закононарушението.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР