Военните са обвинени, че не са успели да организират правилно

...
Военните са обвинени, че не са успели да организират правилно
Коментари Харесай

Киев разследва 28 офицери заради провалите им при руската офанзива край Харков

Военните са упрекнати, че не са съумели да провеждат вярно отбраната на руско-украинската граница
Около 28 украински командири са изправени пред наказателно следствие поради военни провали от началото на неотдавнашната съветска атака край Харков, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Държавното бюро за следствие на Украйна е почнало следствие, оповестяват през днешния ден украинските медии.

Офицерите са упрекнати, че не са съумели да провеждат вярно отбраната на границата на Украйна с Русия. Производството е вписано в формалния правосъден указател.

След съветската офанзива в региона на 10 май украинската войска трябваше да изтегля силите си от предните позиции и няколко села, като имаше огромни загуби на бойци и съоръжение.

Съобщава се, че разследваните 28 офицери са от командното равнище на 125-а бригада, 415-и стрелкови батальон, 23-а механизирана бригада и други елементи.

След първото оттегляне вследствие на съветската атака командването на украинската войска размени командващия военачалник в региона. Губернаторът на Харковска област Олех Синехубов подреди на строителните компании да му рапортуват за какво укрепленията не са издигнати, както е било разпоредено.

Украинските сили съумяха да забавят настъплението на съветските войски едвам след дни, макар че тежките боеве на новия фронт не престават.

Вчера президентът Володимир Зеленски съобщи, че украинската войска е възстановила контрола си в региона. Военни специалисти настояват, че новата съветска офанзива има за цел да обвърже украинските сили и да изведе съветската артилерия напред, тъй че в обсега на съветските оръдия да се окаже вторият по величина град на Украйна.

Днес пък президентът дефинира съветската офанзива против магазин " Направи си самичък " в Харков като " още една демонстрация на съветската полуда ". 

" Само луди като [руския президент Владимир] Путин са способни да убиват и тероризират хората по подобен непоносим метод ", съобщи украинският водач в ежедневното си видеообръщение.



По данни на районната работа за гражданска защита при нападението са починали минимум двама души, а 33 са били ранени.

Екипи на пожарната продължаваха да си пробиват път към разрушената постройка. Зеленски съобщи, че по време на нападението в магазина за домашни използва " Епицентър " са се намирали към 200 души.

Украинският президент отново прикани поддръжниците на Украйна за повече системи за противовъздушна защита.

Макар да призна, че днесв източната част на страната е бил свален още един съветски изтребител Су-25, той съобщи, че в случай че Украйна " разполагаше с по-адекватни, по-модерни системи и самолети за противовъздушна защита, съветските военновъздушни сили, несъмнено, от дълго време щяха да са се разпаднали, както и черноморският им флот ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР