Тазгодишният Ролан Гарос ще бъде последният турнир в кариерата на

...
Тазгодишният Ролан Гарос ще бъде последният турнир в кариерата на
Коментари Харесай

Цонга слага край на кариерата си след Ролан Гарос


Тазгодишният Ролан Гарос ще бъде последният шампионат в кариерата на Жо-Вилфрид Цонга. Това съобшия самият той във видео, оповестено в обществените мрежи. Бившият №5, който е повторен полуфиналист на Откритото състезание на Франция, разкри, че това е решение, кото обмисля от доста време.

„Вече няколко години най-малко по един път дневно се запитвам „Защо го върша? Защо се контузвам по този начин? Защо поставям всички тези старания?“ Умът ми ми споделя, че мога да играя цялостен живот, само че по-късно тялото ми ми припомня, че към този момент не мога да показвам това равнище, което показвах преди“ – сподели роденият в Льо Ман тенисист.

Цонга разкри, че след дълъг диалог със брачната половинка си е взел решение да излезе на корта на Ролан Гарос за финален път. „Това ще бъде моят 15-и Ролан Гарос. Това е шампионатът, който в най-голяма степен въплъщава всичко, което съм постигнал в кариерата си. Надявам се, че ще съумея да остана във форма до тогава и да мога да играя по този начин, както съм го правил постоянно до момента на този турнир“.

„Искам още веднъж да бъда себе си, да бъда Жо-Вилфрид Цонга – тенисистът. Както постоянно в кариерата ми, по този начин и в този момент съм окуражен да играя мощно. Винаги съм си поставял високи цели. Това ще е опция да дам всичко от себе си на един от най-големите шампионати за финален път. Исках да спра, до момента в който към момента мога самичък да направя този избор и мога да се сбогувам с почитателите на корта“ – добави финалистът на Australian Open за 2008 година

Макар непрекъснато да се бореше с травми през последните години, Цонга може да се похвали с 18 ATP трофеи. Освен финалът на Australian Open и двата полуфинала на Ролан Гарос, французинът доближава два пъти до полуфиналите на Уимбълдън, както и три пъти до четвъртфиналите на US Open. През 2012 година Цонга завоюва сребърен орден на Олимпийските игри в Лондон, достигайки до финала на шампионата на двойки дружно с Мишел Лодра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР