Ролан Гарос ще стартира тази неделя, а жребият при мъжете

...
Ролан Гарос ще стартира тази неделя, а жребият при мъжете
Коментари Харесай

Схемата в Париж: Мегасблъсъка Надал - Зверев; Джокович срещу финалиста още на 1/4-финал

Ролан Гарос ще започва тази неделя, а жребият при мъжете отреди страхотни мачове още на старта. Безспорен пирон в програмата е борбата сред 14-кратния първенец Рафаел Надал и Александър Зверев, който през предходната седмица завоюва Мастърса в Рим. Това ще бъде повтаряне на тяхната полуфинална борба от 2022-ра, когато Зверев изглеждаше подготвен да се бори за триумфа против Краля на клея, само че се контузи тежко и напусна корта на патерици, което го извади от игра до края на сезона.

Надал има преимущество от 7:3 в директните си сблсъци със международния номер четири, само че несъмнено този път олимпийския първенец от Токио ще влезе в срещата като тежък любимец. Победителят от този мегасблъсък ще се изправи против един всред Давид Гофен и локалния представител Джовани Мпечи Рикар, който до неотдавна беше в серия от 10 следващи победи и през днешния ден ще изиграе 1/4-финалния си дуел от ATP 250 конкуренцията в Лион.

Първият подложен на пътя на Зверев е Талон Грийспор, а Холгер Руне и Карен Хачанов са вероятни противници за него или Рафа в 1/8-финалите. В тази втора четвъртина място откри и Даниил Медведев, а звездният образ на горната половина се добавя от Новак Джокович и Каспър Рууд, които още на 1/4-финалите биха могли да осъществят самобитно повтаряне на финала им от предходната година.

Самата скица на Джокович преди този момент наподобява отлична, като той ще започва присъединяване си с мач против двойковия експерт Пиер-Юг Ербер, след което го чака борба с спечелилия от двойката Роберто Карабайес Баена - Констант Лестиен. Лоренцо Музети пък е вероятен конкурент на сърбина в третия кръг, като италианецът все още изпитва здравословни проблеми и се отхвърли от мача си на Мастърса в Рим, а в четвъртия кръг защитаващият първенец може да се изправи против 1/2-финалиста от Мастърса в Рим - Томи Пол.

Долната половина е предвождана от Яник Синер, който в първи кръг ще се срещне с Крисотфър Юбенкс, чиито резултати на клей са повече от незадоволителни. Във втори кръг пък може да станем очевидци на забавен мач сред международния номер 2 и спечелилия от срещата сред Борна Чорич и локалния любим Ришар Гаске. В трети кръг пък разновидностите за Синер минават през Камерън Нори, Анди Мъри и Стан Вавринка, като последните двама ще оформят шампионска борба още на старта.

На осминафиналите е допустимо да забележим дуел сред южнотиролеца и финалиста от Рим - Николас Джари, а евентуални противници в 1/4-финалите за втория подложен са Хуберт Хуркач, Григор Димитров и Алехандро Табийо.

В тази половина попадна и Карлос Алкарас, чийто чоп не е по никакъв начин за завиждане. Карлитос стартира против квалификант, само че по-късно ще би трябвало да мине поредно през двама от най-талантливите млади играчи, а точно Джак Дрейпър и Себастиан Корда. В четвъртия кръг нещата стават още по-сложи за първенеца от Уимбълдън, защото Бен Шелтън и Феликс Оже-Алиасим са измежду евентуалните варианти за негов противник.

Ако Алкарас желае да стигне до полуфинален конфликт със Синер, то в четвъртфиналите ще би трябвало да мине през някой всред Стефанос Циципас и Андрей Рубльов, които може да се срещнат още в 1/8-финалите.

Пълен чоп при мъжете на Ролан Гарос:

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР