Виктория Томова в един момент влезе в серия от 4

...
Виктория Томова в един момент влезе в серия от 4
Коментари Харесай

Жребият за Ролан Гарос: Томова започва срещу 16-ата поставена, която я отстрани миналия сезон

Виктория Томова в един миг влезе в серия от 4 следващи провали, като огромна част от тези мачове бяха изцяло по опциите на първата ни ракета и тя имаше защо да съжалява. Все отново Вики наподобява е преглътнала разочарованията от скорошните шампионати и влезе в топ форма тъкмо преди началото на Ролан Гарос, класирайки се за втория си полуфинал на равнище WTA 250, откакто през днешния ден в Рабат надигра някогашната номер 27 и 2-кратна WTA шампионка - Лаура Зигемунд.

Всичко това ни дава мотиви за оптимизъм преди старта на втората " мейджър " конкуренция за годината, чийто чоп отреди, че Томова ще премери сили с 16-ата сложена Екатерина Александрова, против която има отрицателен баланс от 1:3 в досегашните им срещи.

Любопитното е, че международната номер 18 надигра българката в първия кръг на конкуренцията в Париж през предишния сезон, а през тази година доближи до 1/2-финалите на огромния шампионат в Маями, където взе скалповете на Ига Швьонтек и Джесика Пегула. От началото на клей сезона обаче Александрова е бледа своя сянка и е спечелила едвам един от 6-те си мача на алена настилка, тъй че наподобява като преодолима съперничка към този миг.

Евентуален триумф на нашата сънародничка пък би я изправила в мач с една всред Тейлър Таунзенд (световна номер 75) и Ксиню Юанг (световна номер 39), против която пропусна 10 мачбола в Мадрид. При първо доближи в третия кръг на конкуренция от Шлема, то Томова би могла да премери сили с някогашната шампионка Барбора Крейчикова, а в тези най-горна осмина, място откри и топ поставената Ига Швьонтек.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР