Каспър Рууд продължава да показва страхотната си форма на клей.

...
Каспър Рууд продължава да показва страхотната си форма на клей.
Коментари Харесай

Рууд се пребори с 2-кратен тазгодишен клей шампион и продължи към 1/2-финалите в Женева

Каспър Рууд продължава да демонстрира страхотната си форма на клей. Лидерът по брой победи през сезона не позволи изненада в срещата си представителя на топ 20 Себастиан Баез и с резултат 6:3 3:6 6:4 (за 2 часа и 4 минути) се класира за полуфиналите в Женева, където ще срещне Флавио Коболи, който по-рано през днешния ден надвие Александър Шевченко и е единствено на един мач от евентуален край с Новак Джокович, с цел да се бори за своята трета купа в швейцарския град.

Срещата стартира равностойно, като в първите минути мъчно можеше да определим, който беше по-добрият на корта. Геймовете бяха къси, а играчите разчитаха най-вече на бързи комбинации, решавайки точките с още първия удар след сервиса. Играта започваше да става по-интензивна с течението на срещата, а при 4:3 някогашният номер 2 осъществя съдбоносен пробив, след което сетът се обърна в негова изгода и по този начин той завоюва първата част с 6:3.

Негативното начало за Баез единствено стимулира тазгодишния 2-кратен ATP клей първенец, който съумя доста скоро по-късно да завоюва гейм от началния удар на норвежеца. Още при 2:0 Рууд бе подготвен да изравни резултата и наложи нападателната си игра над своя противник, но впечатляващата отбрана на международния номер 20 не разреши това да се случи и скоро мачът влезе в съдбоносен трети сет.

Последната част стартира стремително на скандинавеца, който изглеждаше доста по-свеж и деятелен, като доминираше над по-нискоранкирания си конкурент, който допускаше много повече неточности. След 4:1 обаче играта на Рууд последователно започваше да губи темп, което разреши на южноамериканеца да покаже най-хубавото от себе си на обичаната си настилка.

Следваха минути, в които функциите бяха разменени, само че когато аржентинецът бе на един гейм от изравняването на резултата, международният номер 7 сподели здрави нерви в основните моменти и справедливо откри място в 4-тия си клей полуфинал за годината!

Feeling Familiar
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР