Израелските сили убиха най-малко 50 палестинци при въздушни и наземни

...
Израелските сили убиха най-малко 50 палестинци при въздушни и наземни
Коментари Харесай

Израелските сили убиха десетки палестинци при удари в Ивицата Газа

Израелските сили убиха минимум 50 палестинци при въздушни и наземни бомбардировки в Ивицата Газа и се биеха в непосредствен пердах с водените от Хамас бойци в южния град Рафах, споделят здравни чиновници и въоръженото крило на Хамас.

Израелски танкове напреднаха в югоизточната част на Рафах, насочиха се към западния квартал на града Йибна и продължиха да работят в три източни покрайнини, споделиха поданици в четвъртък.

„ Окупацията [израелските сили] се пробва да се придвижи по-далеч на запад. Те са на ръба на Yibna, който е гъсто обитаем. Все още не са го нахлули “, сподели един гражданин пред организация Ройтерс, поискал да остане неизвестен.

„ Чуваме детонации и виждаме черен пушек, излизащ от регионите, където е нахлула армията. Беше още една доста сложна нощ “, сподели той.

Едновременните израелски офанзиви против северния и южния завършек на Газа този месец провокираха ново изселване на стотици хиляди палестинци, напускащи домовете си, и отрязаха главните пътища за достъп за помощ, покачва...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР