Най-добрите ползи за здравето, които дава ментата. Ползите на тази

...
Най-добрите ползи за здравето, които дава ментата. Ползите на тази
Коментари Харесай

Най-добрите ползи за здравето, които дава ментата

Най-добрите изгоди за здравето, които дава ментата. Ползите на тази билка се дължат на нейните растителни съединения и наличие на етерично масло.

Според диетолозите, ментата поддържа клетките здрави и предпазени от заболявания с помощта на полифенолите и флавоноидите, които се съдържат в нея.

Ментата поддържа здравето на устната празнина

Най-добрите изгоди за здравето, които дава ментата 24.05.24 01:08 Пет храни, които да похапваме преди лягане, с помощта на които ще отслабнем 23.05.24 23:30 По-скъп достъп до Айфеловата кула в Париж от лятото 23.05.24 23:00 Турция още веднъж измежду водещите в света по брой плажове със „ Син байрак “ 23.05.24 22:30 Съединени американски щати с нова военна помощ за Украйна на стойност 275 млн. щатски $ 23.05.24 22:05

Тази билка, освен освежава дъха, само че също по този начин има и антибактериални, противогъбични и антибиофилми свойства, които оказват помощ за попречване и лекуване на доста орални здравословни проблеми.

Помага за възстановяване на здравето на очите

Според изследване, ментата усъвършенства когнитивната функционалност и понижава умствената отмалялост. Консумацията на тази билка усъвършенства паметта и качеството на съня, като в същото време понижава признаците на стрес и тревога.

Най-добрите изгоди за здравето, които дава ментата

Проучване от 2020 година свързва ароматерапията с мента с подобряването на качеството на съня при пациенти с рак.

Подобряване на здравето на червата

Ментата работи, като релаксант на гладката мускулатура в стомашно-чревния тракт. Тя е изключително потребна при признаци на синдром на раздразнените вътрешности, защото е богата на антиоксиданти. Освен това, ментата подкрепя здравето на дихателните пътища. Това се дължи на антибактериалните и антивирусни свойства, които има билката. 

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР