Световните производители на контрацептиви залагат на Индия, която се въздържа

...
Световните производители на контрацептиви залагат на Индия, която се въздържа
Коментари Харесай

Индия се превръща в златна мина за производителите на контрацептиви

Световните производители на контрацептиви залагат на Индия, която се въздържа от популяризирането на презервативите, да се трансформира в най-големия им пазар за напредък, след стремително първично обществено предложение (IPO) на локален производител на сходни средства. То пристигна единствено няколко седмици, откакто Организация на обединените нации предвижда, че страната ще стане най-многолюдната в света доникъде на годината, оповестява в собствен разбор Reuters.

В изискванията на понижаване на популацията и застаряване на обществата на огромни пазари като Европа, Япония и Китай производителите на презервативи се възползват от актуалните маркетингови принадлежности, с цел да доближат до голямата, млада и технологичнo грамотна демографска група в Индия, както в градските, по този начин и в селските региони.

Очакванията са този пазар в страната да се скочи над два пъти и да доближи 1,7 милиарда $ до 2030 година, сочат данни на GrandView Research.

" Индийският пазар е доста прелъстителен. Процентът на потребление на презервативи там към момента е невисок ", споделя Казухиро Камио, началник на отдела за продажби и маркетинг в чужбина в японския производител на презервативи Okamoto Industries. " Ако хората, които не използват презервативи, бъдат подготвени по какъв начин да го вършат, като се има поради броят на популацията, размерът ще бъде голям. "

Силният стопански напредък, готовността да се заплаща за първокласни артикули, потреблението на обществените медии и изменящото се отношение към секса трансформират и метода, по който производителите на презервативи гледат на страната, в която говоренето по тематиката значително е табу, рекламите на презервативи са неразрешени в най-гледаното телевизионно време, а потребителите в селските региони са скептично настроени към контрацептивите, показва осведомителната организация.

Само 5% от полово дейните мъже в страната употребяват презервативи като постоянна форма на контрацепция, а 2% въобще не са осведомени с презервативите, демонстрира държавно изследване, извършено през 2020 година За разлика от тях, 19% от мъжете в Съединени американски щати употребяват презервативи всякога, когато вършат секс, демонстрират данни на Националния център за здравна статистика.

Индийският пазар има капацитета да бъде най-големият в света, счита Арвинд Сингхал, ръководител на консултантската компания Technopak Advisors. " Индия има освен най-голямата база от население, само че и най-голямата демографска група, която е подобаваща за такива артикули ".

Ръст на популацията

Производителите на презервативи ще последват други международни компании, които желаят да се възползват от растежа на разполагаемия приход в Индия. Данните на Световната банка демонстрират, че през 2021 година брутният вътрешен артикул на глава от популацията е надхвърлил 2000 $ - предел, при който в Китай през 2006 година потреблението е скочило внезапно.

Освен това тази година Индия ще изпревари Китай и ще стане най-многолюдната страна в света, оповестява Организация на обединените нации през април. В същото време съвсем един милиард индийци са на възраст от 15 до 64 години.

" Смятаме, че с толкоз и то младо население Индия има доста благоприятни условия ", счита основният изпълнителен шеф на малайзийската компания Karex, най-големият производител на презервативи в света, Миах Киат Гох.

Karex има за цел да си партнира с локални марки, с цел да подтиква разширението си, до момента в който Okamoto, чиито презервативи се оферират в Индия онлайн, желае да построи познаваемост на марката и да пусне продуктите си по рафтовете на магазините.

Британската Reckitt Benckiser Group на собствен ред пуска на пазара нови артикули под марката Durex и уголемява своята маркетингова акция в селските региони.

Church and Dwight, притежател на водещата американска марка Trojan, също възнамерява да навлезе публично в Индия, която счита за един от най-доходоносните пазари.

Ролята на обществените медии

Лидер на индийския пазар е локалният производител Mankind Pharma с дял от 33%, пред Reckitt Benckiser с 14%, сочат данни на TechSci. През май Mankind реализира първично обществено предложение (IPO) на стойност 520 млн. $, като при пазарния си дебют акциите на компанията се повишават с 32%, оценявайки я на 7 милиарда $.

Производителят на презервативи Manforce пък ускорява онлайн наличието си, с цел да задоволи по-добре потребностите на жителите на градовете, и влага в реклама на локален език, с цел да доближи до повече консуматори в селските региони. Подобно на съперниците си, той употребява повече авторитетни персони и събития в обществените медии.

Социалните медии " помогнаха за по-точното ориентиране на аудиторията, което не беше допустимо в всеобщите медии, изключително с разпоредбите за времето от деня, когато се демонстрират рекламите на презервативи ", споделя професорът по маркетинг Ашита Агарвал.

В отражение на изменящия се метод към маркетинга продажбите на първокласни презервативи са нарастнали с 21% годишно през последните пет години, сочат данните на HDFC Securities Institutional Equities, като катализатор на този развой е по-широката културна смяна измежду по-младата част от целевия пазар.

Все повече индийци " губят религия в брачната институция и не желаят да се женят въобще или най-малко доникъде на 30-те си години ", споделя Пранита Бхор от Grand View Research. " Тази огромна културна смяна е предиздвикала хората в края на 20-те години да практикуват предбрачен секс. "

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР