Ако силите, подкрепящи независимостта на Тайван, настояват да вървят по

...
Ако силите, подкрепящи независимостта на Тайван, настояват да вървят по
Коментари Харесай

Китайската служба по въпросите на Тайван обеща да смаже решително на всеки сепаратистки заговор

Ако силите, подкрепящи независимостта на Тайван, упорстват да вървят по собствен път или да поемат опасности, Китай ще предприеме дейности, с цел да " смаже уверено " всеки сепаратистки скрит план, съобщи през днешния ден представител на Китайската работа по въпросите на Тайван, представен от Ройтерс.

Китай се надява, че Тайван ще си сътрудничи с континенталната част на страната, с цел да се опълчи на сепаратизма за самостоятелност и на намесата на външни сили, сподели представителят Чен Бинхуа в изказване, изпратено до организацията.

По-рано през днешния ден - три дни откакто новият президент на Тайван стъпи в служба - Китай стартира огромни военни учения, които симулират обсада на острова, отбелязва Ройтерс.

" Това е и сурово наказване за сепаратистките сили за самостоятелност на Тайван и съществено предизвестие против намесата и провокациите от страна на външни сили ", съобщи полковник Ли Си от китайските военноморски сили.

Тайванското министерство на защитата сподели, че е забелязало минимум 15 китайски военни кораба, 16 кораба на китайската брегова защита и над 40 военни самолета към острова, показва ДПА. Повече от 30 китайски военни самолета са били видяни да пресичат междинната линия на Тайванския пролив.

Генерал-майор Ву Ишън съобщи пред публицисти, че дейностите на Китай са нарушили Устава на Организация на обединените нации що се отнася до опасността или потреблението на мощ против териториалната целокупност или политическата самостоятелност на друга страна. " Призоваваме ги неотложно да прекратят провокациите, с цел да избегнат увеличението на риска от неправилна военна преценка ", сподели Ву.

Ученията, които ще продължат до на следващия ден, може да са най-големите от към една година, отбелязва ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Военният специалист Чжан Чи разяснява по китайската държавна телевизия, че Китай симулира обсада на Тайван. Армията желае да тренира прекъсване на вноса на сила за Тайван, спиране на пътищата за бягство на тайванските политици в чужбина и блокиране на поддръжката от задграничните съдружници на Тайван като Съединени американски щати, изясни той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР