Световната мрежа Интернет свързва стотици милиони компютри и позволява на

...
Световната мрежа Интернет свързва стотици милиони компютри и позволява на
Коментари Харесай

Google следи под лупа човешката раса

Световната мрежа Интернет свързва стотици милиони компютри и разрешава на хората от всяка точка на планетата да поддържат връзка между тях на политически, комерсиални, научни, просветителни тематики, само че най-много – за наслаждение. Преди да напишете или изговорите каквото и да било обаче, не забравяйте, че Интернет е създаден от американската войска, която както и US-правителството, интензивно се интересува какви ги прави всеки един гражданин на планетата.

Следени на всяка крачка

Нали знаете за какво всеки артикул в магазина има собствен баркод?! Не? Черничките линии и числа се употребяват за сканиране на цените на стоките, продадените и оставащите количества. На касата лазер сканира купената движимост, фиксира цената и получавате закупения артикул.

Това ли е всичко? Звучи прекомерно наивно, ще отвърнат специалисти в откриване на международни заприказва. Техният отговор е: баркодовете са единствено първата стъпка към всеобщия мониторинг, който визира всеки, но в действителност всеки гражданин на планетата Земя.

Пощите в развитите страни употребяват баркодовете за следене на пощенските колета и даже могат да сторят това посредством галактическите стъпници. Товарът се следи от момента на покупката досега на потреблението или по пътя му от магазина до вашия дом. И какво значи това? Че в този миг някой знае какво има във вашия ледник!!!

Кредитните карти са другото средство, посредством което някоя някъде знае какво, къде и по кое време еди кой си жител на света закупува или употребява. Следващата стъпка са умни чипове, посредством чието вградени под кожата международният Биг Брадър ще знае освен какво вършиме, само че и какво мислите.

Микрочиповете към този момент се вграждат в множеството западни страни на военнослужещи, на ВИП-ове и техните деца, на нарушители или хора с тежки болести.

Безкасовите ви заплащания, банковото ви ползване през Интернет, персоналните данни от вашите разноски до електронните ви писма, пръстовите отпечатъци, даже вашето ДНК се събира, предава и съхранява в базата данни на целия сват.

Планетата е под скенера на " Ешелон "

Идеята за плана " Ешелон ", доста ясно, още веднъж е на американците. През 1971 година Агенцията за Национална сигурност на Съединени американски щати, в комбина с Англия, Канада, Нова Зеландия и Австралия, създава световна система от автоматизирани приемащи и релейни системи за електронно подлушване.

" Ешелон " може да подслушва по три милиарда връзки всеки ден, включително телефонни диалози, имейли, информация за събаряне на данни от Интернет, сателитни излъчвания и прочие.

Системата събира всички тези предавания безсистемно, по-късно пресява информацията, представляваща интерес, чрез стратегии за изкуствен интелект. Твърди се, че " Ешелон " пресява към 90 % от трафика, който тече по Интернет, написа в последния си брой в. " Шок ".

 Гугъл следи под лупа човешката раса

До ден-днешен американското държавно управление отхвърля да признае, че подобен план въобще съществува. Но пък държавните управления на Австралия и на Нова Зеландия признаха този факт. За " Ешелон " са вербувани стотици хиляди сътрудници, кораби, самолети, спътници, радари… Планетата е разграничена на зони. И всичко е под надзор.

От Гугъл няма скриване

След като през 1958 година Съветският съюз изстрелва в орбита " Спутник ", в Департамента по защитата на Съединените щати се основава Агенция за комплицирани проучвателен планове за възобновяване на американското техническо предимство. Към последната е прикрепена Служба за технологията за обработка на информацията.

Нейната задача е да усъвършенства надеждността на военните информационни мрежи и да свърже компютърните мрежи на няколко централни военни структури. През октомври 1969 година в Калифорния за пръв път е направена проява на връзки сред два компютъра, свързани в мрежа. Така се слага началото на Интернет.

Според американския социолог Нийл Постман световната мрежа е основен съставен елемент в техническия скрит план против човечеството.

Военните корени на Интернет пък карат някои специалисти да настояват, че търсачките Гугъл и Yahoo са планове на НАСА, създадени за разкриване на който и да е консуматор и данни, които биха могли на навредят на Съединени американски щати.

Главното преимущество на Интернет е, че дава информация, до която всеки има свободен достъп. Това е неповторима база данни, която е скъпа информация за измамници, хакери, информатори, агенти… А знаете ли, че онлайн магазинът Amazon има своя осведомителна база, която съществува от 1990 година и до която ФБР има достъп, без даже за това да му е нужно вашето разрешение?

Гугъл се развива с такива темпове и един ден в доста близко бъдеще ще събере безчетно количество данни, че да осъщестява своята невиждана власт върху местонахождението на обекти и хора. Разобличителите на заприказва са уверени, че той ще владее даже нашия разум и мисли, нашите дейности и действия.

А какво ли знае Гугъл за теб?

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР