КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Рядката специална сесия, която губернаторът републиканец

...
КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Рядката специална сесия, която губернаторът републиканец
Коментари Харесай

Специална сесия, за да се гарантира, че президентът Байдън ще участва в есенното гласуване за Охайо, може да отнеме няколко дни

КЪЛЪМБЪС, Охайо (AP) — Рядката специфична сесия, която губернаторът републиканец Майк Деуайн свика, с цел да одобри законодателство, гарантиращо, че президентът Джо Байдън ще се появи при рухването на Охайо гласуването може да отнеме няколко дни.

Поради разнообразни тълкувания на прокламацията, издадена от DeWine в четвъртък, Сенатът на Охайо насрочи един ден активност за вторник, само че представител сподели, че Камарата на представителите на Охайо възнамерява да стартира с двудневни чувания в комисии, преди да гласоподава в четвъртък.

Говорител на Сената сподели, че е допустимо горната камара да се събере във вторник и по-късно да излезе на отмора, с цел да изчака Камарата.

Преговорите сред камарите за решение на главоблъсканицата с изборите на Байдън започнаха в петък. Щатският представител Бил Зайц сподели пред кореспонденти по време на конферентен диалог, че той и щатският сенатор Роб Макколи, и двамата републиканци, водят договарянията.

Законодателството би трябвало единствено да реалокира крайния период за гласоподаване в Охайо на 7 август, тъй че да падне след Националната спогодба на Демократическата партия, където Байдън ще бъде публично номиниран, която е планувана за 19-22 август в Чикаго. Охайо реалокира крайния период в предишното за претендентите и на двете партии.

Но Сенатът изпрати своята версия на фиксирането на бюлетините до Камарата на представителите, откакто прикрепи възбрана задгранични жители да подаряват за изборни акции в Охайо, спирайки това на процедура.

DeWine прикани законодателите да одобряват комбинираната мярка по време на специфичната сесия - само че демократите се отхвърлиха, като споделиха, че предлагането надвишава възбраната за задгранични жители, с цел да добави условия, предопределени да създадат по-трудно провеждането на бъдещи изборни акции в щата.

Какво да знаете за изборите през 2024 година

Демокрация: Американската народна власт преодоля огромни стрес проби от 2020 година насам. Предстоят още провокации през 2024 година Ролята на AP: Асошиейтед прес е най-довереният източник на информация за изборна нощ, с история на акуратност, датираща от 1848 година Научете повече. Прочетете най-новото: Следете цялостното отразяване на AP за тазгодишните избори.

Това се случи, откакто гласоподавателите в Охайо с огромно болшинство утвърдиха три гласуващи ограничения предходната година, в това число конституционна корекция, защитаваща достъпа до аборти, против която републиканците се опълчиха, и иницииран статут, легализиращ използването на марихуана за възрастни.

Закон за „ чиста “ къща, съдържащ единствено коригирането на крайния период за гласоподаване в Охайо също може да бъде прегледано.

Източник: apnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР