Международният съд на ООН постанови, че Израел трябва да прекрати

...
Международният съд на ООН постанови, че Израел трябва да прекрати
Коментари Харесай

Международният съд на ООН задължи Израел да прекрати офанзивата в Рафа

Международният съд на Организация на обединените нации постанови, че Израел би трябвало да приключи военната си атака в Рафа и да остави пропускателния пункт отворен, с цел да се дава помощ на палестинското население. Решението бе оповестено в границите на съвещание на органа от ръководителя на съда Науаф Салам, предава ТАСС.

Израел, в сходство със отговорностите си по конвенцията за геноцида, " би трябвало неотложно да приключи военната атака и всевъзможни други дейности в Рафа “, които биха могли да повлияят отрицателно на популацията на града, акцентира Салам.

Съгласно решението Израел също по този начин би трябвало да остави Граничен контролно-пропусквателен пункт " Рафа “ отворен за даване на филантропична помощ на палестинците и да предприеме ограничения за " обезпечаване на безконтролен достъп до Ивицата Газа “ за следователи и задачи за определяне на обстоятелства.

Решенията на Международния съд на Организация на обединените нации са официално обвързващи, само че съдиите нямат пълномощието да принудят дадена страна да извърши решението им, напомня на собствен ред BILD. Съдът в Хага може да призове Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да предприеме дейности по този въпрос - в този случай, както предвиждат анализатори, Съединени американски щати ще би трябвало да употребяват правото си на несъгласие.

Израел отхвърли обвиняванията в геноцид в Ивицата Газа пред Международния съд като неоснователни. Представителят на еврейската страна съобщи, че показаните тези са " деформиране на действителността “.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР