Светът притихна след поредната демонстрация на нови, още по-топли отношения

...
Светът притихна след поредната демонстрация на нови, още по-топли отношения
Коментари Харесай

Светът притихна. Нови отношения Русия - Китай

Светът притихна след следващата проява на нови, още по-топли връзки сред Русия и Китай.

Те се развиват постъпателно и доближават нови върхове, съобщи президентът на Рускафа федерация Владимир Путин, който се срещна с китайския външен министър Ван И.
-->
Още при започване на срещата, на която участва и съветският посланик № 1 Сергей Лавров, Путин съобщи поздрави на " моя другар, ръководителя на КНР, другаря Си Цзинпин ".

Путин уточни, че Китай е минал през доста значими вътрешнополитически събития, които абсолютно способстват за укрепването на страната и основават условия за нейното развиване отсега нататък, визирайки последния ХХ конгрес на китайската компартия през октомври предходната година.

Руският президент означи, че връзките сред Русия и Китай са изключително значими на фона на разбиването на двуполюсната международна политическа система, и способстват за стабилизацията в света.

" Международните връзки през днешния ден са комплицирани. Те не са се подобрили след разпада на двуполюсната система - таман противоположното, изостриха се ", сподели Путин. " В тази връзка съдействието на интернационалната сцена сред Китайската национална република и Руската федерация, както наскоро подчертахме, има доста значимо значение за стабилизацията на интернационалната обстановка ", акцентира Путин.

Руският водач посочи руско-китайското съдействие в интернационалните връзки и персоналния принос на Ван И в този смисъл, като благодари за това на китайската дипломация.

Путин изреди съдействието сред двете страни и във всички други филантропични аспекти, както и в интернационалната сфера в организации като Организация на обединените нации, БРИКС и ШОС.

Путин посочи още, че предварително ще бъде реализирана задачата комерсиалният стокообмен сред двете страни да доближи 200 милиарда $ и предложения на аудиенция в Москва Си Цзинпин.

От своя страна Ван И е показал, че връзките сред Русия и Китай не са подвластни на въздействие на трети страни, а страната му е подготвена да задълбочава политическото взаимоотношение и стратегическото съдействие с Руската федерация, добавя " Известия ".

Китай и РФ дружно поддържат многополюсните връзки в света и демократизацията на интернационалните връзки, е декларирал още китайският посланик.

Преди да беседва с съветския президент китайският първи посланик се срещна с външния министър Сергей Лавров и със секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев.

Ван И е в Москва, с цел да показа китайския проект за разрешаване на спора в Украйна в навечерието на първата година от нахлуването на Русия и началото на военните дейности.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР