Строителният бранш понесе тежки обвинения от опонентите ни. Засипаха го

...
Строителният бранш понесе тежки обвинения от опонентите ни. Засипаха го
Коментари Харесай

Лиляна Павлова във Варна: Строителният бранш заслужава уважение!

 Строителният отрасъл понесе тежки обвинявания от съперниците ни. Засипаха го с грозни неистини и операции. Дълбоко уверена съм, че способства за построяването на жизненоважната инфраструктура в страната и заслужава почитание. Това съобщи претендентът за евродепутат от листата на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили и варненски депутат Лиляна Павлова по време на среща с представители на строителния отрасъл в морската столица.

" Да лепиш клеймо на цялостен бранш, че употребява европейското финансиране неефективно, е меко казано недопустимо ", безапелационна бе Лиляна Павлова. В качеството си на някогашен районен министър и специалист в областта на инфраструктурните планове тя изрази убеденост, че би трябвало интензивно да се работи за облекчение на достъпа до еврофинансиране посредством опростяване на разпоредбите, за ясно систематизиране на отговорностите в цикъла на плановото ръководство, за възстановяване на механизмите за надзор, тъй че да не остане и сянка на подозрение върху работата на изпълнителите. Целта е да ускорим обновяването на средата за живот, като получим освен повече еврофинансиране, само че и като разтеглим обсега на дейностите, за които се отпускат средствата ", изясни претендентът за евродепутат пред присъстващите.

" Благодарение на евроинвестициите, които се осъществят, България фрапантно промени образа си. На фона на новите провокации, които ще финансира новият бюджет, ние се борим за повече средства за страната ни. Ще отстояваме контрактуваните в Екологичен потенциал 18 милиарда лева за България през идващия програмен интервал, тъй като по този начин вложенията в инфраструктурата и благоустрояването ще се усилят. Целта ни е да продължи обновяването на огромните градове, където са съсредоточени над 80% от популацията, само че да осигурим и повече европари за дребните обитаеми места. Работим за повече средства и за транстпортна съгласуваност. През идващия програмен интервал ще се следва и нова философия на финансиране, която цели привличането на частен капитал в европроектите ", съобщи Павлова. Тя добави, че Фондът на фондовете залага на допълващ капитал от свободния пазар в размер на над 2 милиарда лева, които да се вложат в нововъведения, нови предприятия, градски уреди като многоетажни паркинги, аквапаркове и прочие

" Всеки от нас вижда резултата от европейската взаимност. Без еврофинансиране не бихме могли да изпълним в града ни толкоз доста огромни инфраструктурни планове. Високо ценим и поддръжката, която ни оказва държавното управление на премиера Бойко Борисов, с цел да възобновим градската среда и да я създадем по-комфортна. Ще продължим да работим интензивно по линия на европейските планове и стратегии и разчитаме България да бъде представлявана в евроинституциите от почтени и способени хора, които отговорно пазят ползите й ", разяснява кметът на Варна и регионален координатор на ГЕРБ Иван Портних, който също взе присъединяване в срещата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР