Читави хора не желаят да се занимават с политика. Налице

...
Читави хора не желаят да се занимават с политика. Налице
Коментари Харесай

Д-р Ваня Нушева: Налице е презастраховане при партиите, които обаче могат да получат изненади

Читави хора не желаят да се занимават с политика. Налице са две рецесии - на личностите и на концепциите. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " доктор Ваня Нушева – учител по политическо държание, изборни системи и изборна администрация в Софийския университет " Св. Климент Охридски “.

По мотив припокриването на 80% от имената на претендентите за народен и европейски парламент тя сподели, че сме очевидци на едно характерно презастраховане: " Предвид това, че могат да бъдат пренаредени листите, с помощта на избора на гласоподавателите, на решението на гласоподавателите, също са вероятни изненади за партиите. В устрема си политическите партии да обезпечат посланичество на тези техни най-активни политически лица, могат да се стремят да се презастраховат ".

Според доктор Нушева изненади от гласоподавателите ще значи дейни, като гласоподават преференциално за свои желани претенденти: " Особено е допустимо сходна изненада в участниците в избори, които са обединения. Тогава, когато имаме обединения от партии способността на другите политически партии, които са членове на обединенията, да активизират поддръжка също е доста значим фактор. Така че това би трябвало да го имаме в поради. И не на последно място, когато приказваме за рецесия на водачите, на това дали има предпочитание за нови водачи, в действителност нещо друго би трябвало да отчетем – има още няколко политически субекта, които се намират под границата за влизане в Народното събрание, само че те при положение на ниска изборна интензивност в случай че влязат в Народното събрание, могат много да объркат сметките на партийните управления при образуване на партийните листи, и надлежно част от значимите, значимите за партията хора да не влязат в Народното събрание. Така че това са няколкото пояснения, които можем да търсим зад номинирането в няколко листи ", обърна внимание Ваня Нушева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР