Стратегически бомбардировачи B-52H на САЩ са провели учения в края

...
Стратегически бомбардировачи B-52H на САЩ са провели учения в края
Коментари Харесай

Американски бомбардировачи са тренирали удари по Русия

Стратегически бомбардировачи B-52H на Съединени американски щати са провели учения в края на август, по време на които са симулирали удари против Русия с крилати от Естония и Канада. Това разгласи командирът на съветските въздушно-космически сили генерал-полковник Сергей Суровикин по време на конференция за задграничните военни аташета в Русия, оповестява " Спутник ", съобщи News.bg.

По думите му на 31 август три бомбардировача B-52H са изхвърчали от английската авиобаза " Феърфорд " и са прелетели над Холандия, Германия, Полша, прибалтийските страни до региона на естонския полигон Taпа и назад над водите на Балтийско и Северно море. " По наша оценка, по време на това събитие екипажите на B-52H са отработили постигане на линията на потребление на крилати ракети със симулиран ракетен удар по цели в Калининградска област и други западни райони на страната ни ", сподели Суровикин.

Три дни по-рано B-52H са отработвали удари против Русия по време на ученията Allied Sky, продължи генералът. Този път те са провели тренировки за потребление на крилати ракети от въздушното пространство над акваторията на централната част на Черно море и територията на Естония. А още два B-52H са отработили сходни учебно-бойни задания в арктическите ширини над територията на Канада. Руските военни считат, че ученията, извършени със стратегически бомбардировачи покрай съветската граница, били с " неприветлив и провокативен темперамент ".

Според съветския пълководец американските самолети са създали няколко опита да се приближат до съветската граница, само че са били блокирани от съветски изтребители. През август съветските военни са вдигнали 27 пъти самолети, с цел да пресрещат задгранични разследващи самолети над Балтийско, Баренцово, Черно и Охотско море. Руският народен център за надзор на защитата рапортува за опита на три B-52Н да се приближат до съветската граница в Черно море на 4 септември и за пресрещането на различен бомбардировач над Балтийско и Черно море в края на август.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР