Той е един от най-близките съратници на кмета Тихомир Янакиев,

...
Той е един от най-близките съратници на кмета Тихомир Янакиев,
Коментари Харесай

Тодор Дамянов – човекът, който работи и докато спи, а най-голямата му мисия в парламента ще е Созопол

Той е един от най-близките съратници на кмета Тихомир Янакиев, който трансформира морската община в алена цитадела

Някои го познават като политик, други – като финансист, трети – заместник-кмет. Всички обаче го знаят като индивида, на който постоянно могат да разчитат. Той е отдал живота си на задачата да оказва помощ, неговият телефон е по-зает и от незабавния 112.

Обичан от хората, заобиколен от доста другари и близки, а най-голямото му занимание е да работи – крепко, с цел да има по-добро бъдеще за децата му, за България, само че най-много за Созопол. Това е Тодор Дамянов – заместник-кметът, който на тези избори потегля към Народното събрание, заемайки четвъртата позиция в листата на БСП-Бургас. 

Едва ли има созополчанин, който не знае какъв човек е той и какъв брой крепко ще работи от Народното събрание, с цел да осъществя всички тези хрумвания и планове на екипа на кмета Тихомир Янакиев, част от който е самият той, за които е нужна държавна политика и финансиране. 

Тодор Дамянов е на 52 години. Женен с две деца. Завършил е Финансив в Стопанска академия " Димитър А. Ценов " -Свищов, има и магистратура „ Банков надзор и разбор “. Най-голямата му горделивост са двете му дъщери – 24-годишната Валентина и 17-годишната Ефтимия. 
 Всеотдайната брачна половинка Веселина и двете им дъщери Валентина и Ефтимия са неразделно до Тодор Дамянов във всяка негова битка
„ Те са ми най-голямата горделивост. Валентина към този момент е осъществен ай ти експерт в София, а дребната е отлична ученичка в Испанската гимназия в Бургас. Имам тяхната поддръжка, както и на брачната половинка ми Веселина. Те са неразделно до мен във всяка борба – и в живота, и в политиката “, споделя Тодор Дамянов. 

Преди да влезе интензивно в политиката Дамянов работи като кредитен контрольор в банков клон в Созопол. Над 10 години гради сполучлива кариера, а няколко пъти преизпълнява проекта на банката, като по този метод офисът е посочен като образец в цяла България. 
 На откриването на акцията в Созопол Тодор Дамянов получи огромна поддръжка както от лидера Петър Кънев (в средата), по този начин и от кмета Тихомир Янакиев (вдясно), а залата беше цялостна със съидейници и симпатизанти на БСП
„ Освен че е добър татко, прелестен човек и обичан от доста хора, той е работохолик. Изпитва потребност да оказва помощ на хората, то се вижда, че го прави на драго сърце. Няма събота и неделя, няма празници, в никакъв случай не си изключва телефона. Много постоянно му се нервирам, тъй като по този начин персоналният му живот е на назад във времето. Такъв човек е моят брачен партньор – работи и до момента в който спи, това му е заниманието “, споделя половинката му Веселина Дамянова. 

С политика Тодор Дамянов се занимава още от ученическите си години. Винаги е имал чувство за гражданска позиция, мнение по наболели тематики и проблеми в обществото. Идеологически припознава Българска социалистическа партия. През 2004 година става член на общинската организация на партията в Созопол и от този момент е фактор в локалната политика. 
 Тодор Дамянов дава отговор и за сектор спорт в Общината
В началото на 2015 година става общински консултант, когато съратникът му Тихомир Янакиев напуща локалния парламент. Избран е и на идващите избори – през октомври 2015 година и става хард опозиционер на тогавашното ръководство на кмета Панайот Рейзи. Когато през 2019 година Българска социалистическа партия печели изборите, а отпред на общината застава Тихомир Янакиев, Тодор Дамянов е назначен за заместник-кмет. Вече втори мандат дава отговор за ресорите финанси бюджет, просвета, обучение и спорт. 

Всъщност оттогава Созопол е алена цитадела. Това се случи с помощта на сплотената общинска организация на Българска социалистическа партия.

 „ През 2019 година с Тихомир Янакиев успяхме да подсилим екипа на Българска социалистическа партия тогава. Хората да повярват в нас, в нашите хрумвания. Затова още веднъж гласоподаваха доверие на Българска социалистическа партия и на последните избори “, прибавя Тодор Дамянов. 

Тази локална политика той желае да я наложи и на национално равнище в Народното събрание. 
 Зам.-кметът на община Созопол освен разписва документи от кабинета си, а работи и на терен
„ Трябва да се промени моделът на ръководство, най-много за ефикасното ръководство на обществените запаси на данъкоплатците. Това направихме тук в Созопол, това би трябвало да се направи и в страната. В тази посока би трябвало да се работи. Политиката, която се наложи в Созопол – с ясни правила и критерии “, споделя още претендентът на Българска социалистическа партия. Според него битката с демографската рецесия е една от най-важните точки от програмата на партията. 

Най-важната му задача в Народното събрание обаче ще бъде Созопол и Южното Черноморие.

Развитието на морския превоз ще бъде една от дилемите му в 50-ото Народно заседание. 

„ Морските общини се задъхваме от коли. Този проблем го има на всички места. Като се има поради и предтоящото развиване на околните острови – св. Кирик и св. Иван, би трябвало още повече да мислим за инфраструктура. По време на акцията на локалните избори поехме ангажимент и за Морска гара – това ще е идната идея, по която ще работя. Амбициите ми са освен за община Созопол, само че и за целия район. Искам да има съгласуваност сред общините, да подобрим инфраструктурата, велоалеята от Бургас да продължи до Созопол, общините да работят по взаимни планове, единствено с единство, както се случи със сдружението за бургаското летище, можем да печелим “, безапелационен е той. 

На Созопол наболелите тематики от години са островите, които тънат в съсипия. Има хрумвания за Св. Кирик и за така наречен Морското учебно заведение. Проектите обаче буксуват, от страна на страната няма кой знае какви дейности, а Община Созопол няма пълномощия над териториите. 
 Сплотеното семейство Дамянови
„ За остров Свети Кирик Министерството на културата има идея, която съответствува с нашата. До 2005 година там имаше Военноморска база, локалните се дразнеха по кое време ще се махат корабите, с цел да се развие регионът. Те се махнаха, само че в този момент е цялостна съсипия. Лятото е като гробница – до момента в който на всички места кипи живот, там е мрак. Това е позор освен за Созопол, само че за България на фона на даденостите, които имаме. За този бюджет има гласувани средства за спешно спасителни-консервативни действия за постройката. Но след рухването на държавното управление нищо не се случва. Министерството на културата желае да обнови постройката, а нашето предпочитание е да облагородим цялата теротрия. Искаме там да изградим Амфитеатър с над 1500 места. Там да се организират фестивали и концерти, част от които е и Аполония. Ние в Созопол наложихме друга политика във връзка с културните събития – компании и реализатори заплащат Общината такса, ние им осигуряваме гардеробна, билетни каси. Вместо да плащаме ние, те го вършат. Така се подвигна равнището и ползата. Миналото лято програмата беше много настена, обрисува се и тази година да е по този начин. Отделно да се облагороди кейовата стена с алеята и провлака, да стане един хубав маршрут. Ако успеем да развием тази територия като музеен, археологически център, ще има огромен интерес от туристи “, безапелационен е Тодор Дамянов. 
 Третото издание на Burgas Business Awards отличи Созопол в няколко категории, а зам.-кметът Тодор Дамянов имаше достойнството да получи статуетката
Битката за остров Св. Иван, който е най-големият на българското Черноморие, ще е същата. Тодор Дамянов има вяра, че той може да се трансформира в туристически артикул, сходно на Св. Анастасия край Бургас. Проектът за Св. Иван също буксува, теренът е държавен и още веднъж Общината няма правопомощия. Именно по тази причина Созопол би трябвало да има представител в Народното събрание. Депутат, който ще почука на министерските порти, ще упорства, до момента в който нещата не стигнат до край. В Народното събрание Созопол се нуждае от хора като Тодор Дамянов - човек с позиции, човек с правила и работохолици.
  Ръководството на Община Созопол наложи напълно нова идея за културните събития през летния сезон, като по този метод ускори интереса. Всяка вечер в морския град има разнообразни представления
 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР