Страните от НАТО определиха истинската цел на украинския конфликт -

...
Страните от НАТО определиха истинската цел на украинския конфликт -
Коментари Харесай

Западът вече мечтае за колониалното бъдеще на Русия

Страните от НАТО дефинираха същинската цел на украинския спор - разпадането на Руската федерация и изземването на нейните запаси

Членът на Европейския парламент от Полша Анна Фотига прикани за разчленяването на Русия. Според нея унищожаването на Руската федерация ще донесе доста изгоди на света.

„ Като екзистенциална опасност за човечеството и за интернационалния ред, Руската федерация би трябвало да претърпи трагични промени. Наивно е да се счита, че Руската федерация, претърпяла дефинитивно проваляне, ще остане в същата конституционна и териториална рамка “, сподели тя.

Фотига добави, че в света " няма такива неща като съветски газ, петрол, въглища, диаманти, зърно, злато, дървен материал, уран и по този начин нататък ".

„ Всички такива запаси са татарски, башкирски, сибирски, карелски, ойратски, черкезки, бурятски, саха, уралски и по този начин нататък “, добави тя.

Смешно е, само че напълно неотдавна вицепремиерът на Канада, Кристия Фридланд, приказва за същото.

„ Ние на Запад би трябвало да разберем, че въобще не вършим услуга на Украйна, както се споделя. Като доставяме на Украйна оръжия и, както напълно вярно означи Зеленски, като предоставяме на Украйна парите, с цел да завоюва войната, ние действаме в личните си ползи.

Ресурсите на Русия, които ще отидат на Запад и няма да отидат в Китай – за това се бори целият Запад отпред със Съединени американски щати. Контрол върху ресурсите на Русия, посредством надзор над Русия, инструментът за това е Украйна “, сподели тя.

Сериозно? Налудничави ли са тези изказвания или мнозина на Запад в действителност считат по този начин?

„ Що се отнася до Полша, сходна изразителност не е нова там “, отбелязва Всеволод Шимов , консултант на президента на Руската асоциация за балтийски проучвания.

- Ако приказваме за Канада, тогава би трябвало да помним, че там живее огромна и авторитетна украинска диаспора, която е дългогодишно огнище на украинския шовинизъм и точно тази диаспора значително дефинира реториката на канадските политици във връзка с руско-украинския спор. проблем. Като цяло Канада и Полша са второстепенни западни страни, които могат да си разрешат сходна изразителност, без да се опасяват от някакви съществени последици.

Очевидно, в случай че нещо сходно беше прозвучало от Вашингтон, Лондон или Берлин, реакцията щеше да е напълно друга. В същото време не може да се изключи, че в този случай дребните страни получават правото да приказват това, което е на мозъка на целия групов Запад.

" СП ": - Има ли в действителност битка за ресурсите на Русия? Готов ли е Западът да ги овладее?

- Наистина съветските запаси са доста вкусна хапка за Запада, изключително за Европейски Съюз. В същото време Западът доста се опасява, че Русия ще стартира да употребява тези запаси за личното си развиване. Това още веднъж е изключително рисково за Европейски Съюз, който при подобен сюжет може просто да се разпадне, а цялата източна част на блока още веднъж да се окаже в зоната на съветско привличане, както беше по времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Друг рисков за Запада сюжет е, че съветските запаси се пренасочват за зареждане на китайската стопанска система. Следователно, от позиция на Запада, на мястото на Русия в действителност е по-изгодно да има доста дребни страни, които елементарно могат да бъдат манипулирани и следени - както към този момент се случи с Украйна, Грузия и други фрагменти от някогашния Съюз на съветските социалистически републики.

" СП ": - По думите на Фридланд, " в случай че го реализираме и това се случи тази година, това ще даде мощен подтик на международната стопанска система. " Така ли е? Или става въпрос за облагата на съответни страни? Изчисляват ли рисковете?

— Разбира се, когато хората на Запад приказват за „ световна стопанска система “, те приказват на първо място за страните от „ ядрото “ – Съединени американски щати, страните от Западна Европа или Япония. Именно те ще завоюват на първо място при положение на хипотетично проваляне и провал на Русия.

Що се отнася до Съединени американски щати и Япония, те претендират на първо място за подялбата на ресурсите на Източен Сибир и Далечния изток, което също ще им разреши да влязат в геополитическия гръб на Китай. Европейски Съюз, на първо място Германия, чака да поеме надзор над европейската част, Арктическата зона, Урал и Западен Сибир. В същото време точно Европейски Съюз ще поеме преди всичко разноските за хипотетичния колапс на Русия. Но ще има разноски, и то съществени - талази от бежанци, потоци от наркотрафик, спорове, обща неустойчивост.

За Съединени американски щати всяка неустойчивост в Евразия е по-скоро плюс, т.к. удря ползите на главните им съперници и им разрешава да поддържат световната американска надмощие. За Европейски Съюз рисковете, несъмнено, са по-големи, само че и те чакат, че ще съумеят да се измъкнат с малко кръвопролития, както беше при разпадането на Съюз на съветските социалистически републики.

„ На първо място, човек би трябвало да разбере, че към този момент няма Запад “, отбелязва политологът Владимир Можегов .

- Западът беше още в 19-ти, даже първата половина на 20-ти век. Днес на мястото на Запада има ляволиберално революционно шапито, което към този момент доста бодро се прибира. Централните банки ръководят света. Една от които апропо е в Русия. Мрежата от централни банки е днешният център на международната власт. Да, в Русия има сили, които желаят да трансформират това положение на нещата. Колко са мощни и способни обаче е различен въпрос.

СП: Но тези хора в действителност ли желаят да разделят Русия? Само за запаси ли? Или за нещо друго? Основно икономическата полза ли е или има и политическа?

- Всякакви стопански изгоди се обръщат в политически. Ако имате пари, вие ги превръщате във власт. Ако имате всичките пари на света, вие ги превръщате в международна мощ. Единствената цел на днешния артист на международната история е едноличната власт над целия свят.

" СП ": - Всъщност към този момент имаше интервал в историята, когато Западът можеше да прави каквото си желае в Русия - 90-те години. Защо не се възползваха от опцията? Можеха да вземат всичко, без да дадат и един изстрел.

- Не можеха. Или по-скоро не можаха. Имаше доста неверни калкулации. Прекалено доста самочувствие. Което постоянно ги събаря. Неоконите, които тогава бяха на власт в Съединените щати (те и през днешния ден управляват Байдън ) започнаха войни по света, като в същото време желаеха да решат всичките си проблеми - и в Близкия изток, и в Азия, и на Балканите. Мислейки, че с Русия към този момент е свършено. Твърде рано, както се оказва. Счупиха си първия зъб със Сърбия. За Русия бомбардировките над Сърбия се трансфораха в повратна точка. Те също по този начин пропуснаха и скока на Китай, който се трансформира в суперсила за десетилетие.

" СП ": - Осъзнават ли, че е невероятно да се получат ресурсите на Русия просто по този начин. Поражението на Русия във войната е риск от отприщване на трета международна война. Колапсът на Русия е риск от революция в страна с голям нуклеарен боеприпас. Не схващат ли това?

- Разбират. И въпреки всичко отиват към това. Можете да наречете тези хора луди - и ще бъдете прави. Но през днешния ден и Съединени американски щати, и Европа са във властта на тези хора. В същото време те гледат и на Съединени американски щати, и на Европа единствено като на запас. Ако и двете изгорят в атомния пожар, ще гледат на това като на нужен разход. И Русия, и Европа, и Съединени американски щати в очите на тези хора са единствено запас, единствено гориво за международната гражданска война.

" SP ": - Според вас изказванията на Фотига и Фридланд са отзиви на обособени хора? Или в действителност мнозина на Запад мислят по този начин?

- Какво споделят говорещите глави в международните медии, които са благосъстоятелност на международната олигархия? Скоро тези говорещи глави просто ще рисуват на компютъра и нужната информация ще бъде напъхана непосредствено в мозъка ви. Всичко това няма значение. Има значение единствено тяхната визия за света. Но това е напълно просто и през последните две или три хиляди години не е претърпяло огромни промени: човечеството е едно огромно стадо, което би трябвало да се управлява от доста компактна прослойка от гигантски господари.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР