Разследването продължава, но вече може да се каже със сигурност,

...
Разследването продължава, но вече може да се каже със сигурност,
Коментари Харесай

Москва за пръв път призна, че ИДИЛ е ударил Крокус, но не пропусна пряката роля на Киев

" Разследването продължава, само че към този момент може да се каже сигурно, че украинското военно разузнаване е директно забъркано в това нахлуване ", сподели Бортников, представен от държавната осведомителна организация.

" Ислямска страна " пое отговорност за клането в концертната зала през март, а американски чиновници споделиха, че разполагат с разследваща информация, която демонстрира, че то е осъществено от афганистанския клон на терористичната мрежа - " Ислямска държава-Хорасан ".

Бортников е представен от ТАСС, че " Ислямска държава-Хорасан " е изиграла роля в координирането на дейностите на нападателите, а украинското военно разузнаване също е играло директна роля.

" По време на следствието (...) беше открито, че подготовката, финансирането, нападението и изтеглянето на терористите са били координирани по интернет от членове на " Ислямска държава-Хорасан " - афганистанския клон на ИД. Това съобщи шефът на съветската работа за сигурност (ФСС), Александър Бортников, представен от съветската организация РИА Новости, на която се позоваха Агенция Франс Прес и Българска телеграфна агенция.

Русия за първи път признава отговорността на ИД, отбелязва Франс прес.

Същевременно е отправяла обвинявания към Украйна и преди. Прави го и в този момент без да показа доказателства в поддръжка на изказванието си, показва Ройтерс.

Украйна неведнъж отхвърли да е имала нещо общо с офанзивата.

Шефът на ФСС също по този начин упрекна военния съюз НАТО, че улеснява прекачване на " наемници и бойци на интернационалните терористични организации от Близкия изток, Северна Африка и Афганистан " в Украйна, с цел да могат да водят война против съветските сили там.

Руският Следствен комитет съобщи още в първите дни на април, че проверява украинска диря в нападението край Москва. 12 души, най-вече таджики, са арестувани по отношение на терористичната атака; задържаните показали името на хипотетичния уредник на атентата, който им заречен по един милион рубли (близо 10 хиляди евро) на всеки, които е трябвало да получат в Киев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР