Илон Мъск заяви, че изкуственият интелект ще поеме всичките ни

...
Илон Мъск заяви, че изкуственият интелект ще поеме всичките ни
Коментари Харесай

Мъск предупреждава: AI ще поеме всичките ни работни места

Илон Мъск съобщи, че изкуственият разсъдък ще поеме всичките ни работни места и това не е безусловно неприятно нещо.

„ Вероятно никой от нас няма да има работа “, сподели Мъск за AI на софтуерна конференция.

Докато говореше отдалечено посредством уеб камера на VivaTech 2024 в Париж,

Мъск разказа бъдеще, в което работните места ще бъдат „ незадължителни “.

„ Ако желаете да вършите работа, която е нещо като занимание, можете да вършите работа “, сподели Мъск. „ Но в противоположен случай AI и роботите ще дават всевъзможни артикули и услуги, които желаете. “

За да работи този сюжет, сподели той,

ще би трябвало да има „ повсеместен висок приход “ – да не се бърка с повсеместен базов приход, макар че не показа по какъв начин може да наподобява това. (UBI се отнася до държавното управление, което дава избрана сума пари на всеки, без значение от това какъв брой печелят.)
„ Няма да има дефицит на артикули или услуги “, добави още Мъск.

Възможностите на AI набъбнаха през последните няколко години,

задоволително бързо, че регулаторите, фирмите и потребителите към момента измислят по какъв начин да употребяват технологията отговорно. Освен това не престават да нарастват опасенията за това по какъв начин другите промишлености и работни места ще се трансформират с разпространяването на ИИ на пазара.
През януари откриватели от Лабораторията за компютърни науки и изкуствен интелект на Масачузетския софтуерен институт откриха, че работните места одобряват ИИ доста по-бавно. Отколкото някои чакаха и се опасяваха. Докладът също по този начин споделя, че по-голямата част от работните места, разпознати преди този момент като уязвими към AI, не са били стопански преференциални за работодателите да автоматизират по това време.

Експертите също значително имат вяра, че доста специалности,

които изискват висока прочувствена просветеност и човешко взаимоотношение. Няма да се нуждаят от подмяна, като експертите по психологично здраве, създателите и учителите.
Мъск беше прям за опасенията си към ИИ. По време на главната записка в четвъртък той назова технологията най-големият си боязън. Той цитира „ Поредицата книги за просвета “ от Иън Банкс, химеричен фиктивен взор към общество, ръководено от напреднали технологии, като най-реалистичното и „ най-хубавото показване на предстоящ ИИ “.

Източник: CNN  /Превод: SafeNews

Още вести четете в: Свят За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР