Т. нар. партия на Ковачки пак си е сменила името.

...
Т. нар. партия на Ковачки пак си е сменила името.
Коментари Харесай

Партията на Ковачки пак си смени името и е с нов началник

Т. нар. партия на Ковачки отново си е сменила името. Формацията бе основана през 2007 година под името ЛИДЕР. Пръв неин ръководител бе Кънчо Филипов, който бе изпълнителен шеф на компанията „ Брикел “, свързвана с предприемача Христо Ковачки.

През 2009 година ЛИДЕР се яви на парламентарните избори и бе покрай бариерата за влизане в Народното събрание (НС), като получи 3.2%.

Формацията съумя да вкара депутати чак през 2014 година в 43-ото Народно събрание. Тогава тя се яви в коалиция, носеща името „ България без цензура “, отпред на която бе някогашният публицист Николай Бареков.

В парламентарната група обаче в един миг настъпи спор и разединение. Групата бе преименувана на „ Български либерален център “ (БДЦ) и бе овладяна от хората на Ковачки.

Впоследствие, през 2015 година, и партия ЛИДЕР се преименува на „ Български либерален център “. Имаше смяна и в управлението. Кънчо Филипов бе сменен от двама съпредседатели – Красимира Ковачка и Стефан Кенов. Ковачка е братовчедка на Христо Ковачки.

Партия БДЦ след това нямаше изборни триумфи на национално равнище и изпадна от Народното събрание.

Къде е тя сега?

Справка в регистъра на политическите партии демонстрира, че БДЦ към този момент не съществува. Всъщност, оказа се, че групировката още веднъж е сменила името си – на „ Бъдеще за родината “.

То е било вписано на 4 август 2023 година, оповестиха от Софийския градски съд за Клуб Z. Партията има и нов ръководител – Станислав Иванов Попов.

„ Бъдеще за родината “ се е явила на локалните избори предходната година. Понастоящем обаче не се е записала за вота „ 2 в 1 “ - за Народно заседание и Европейски парламент на 9 юни.

Сдружение, а не партия, ЛИДЕР въпреки всичко ще взе участие на тези избори, само че с наблюдаващи. ЦИК утвърди регистрацията й в четвъртък. Дали сдружението има нещо общо с партията и с Ковачки, не е ясно.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР