Срещата на Си Дзинпин с лидерите на шестте монархии от

...
Срещата на Си Дзинпин с лидерите на шестте монархии от
Коментари Харесай

Си Дзинпин готви удар срещу САЩ: петроюанът е на прага на създаването си

Срещата на Си Дзинпин с водачите на шестте монархии от Персийския залив има за цел да стартира прехода на търговията с нефт към юана. Русия ще получи опция да сътвори газов картел.

Си Дзинпин е подготвен за основаването на петроюан

Китайският водач Си Дзинпин ще дойде в Саудитска Арабия на 7-9 декември, където е планувано да се срещне с шест петролни и газови монархии от Персийския залив: Саудитска Арабия, Бахрейн, ОАЕ, Кувейт, Оман и Катар.

Британският анализатор Алистър Крук, шеф на основания в Бейрут Форум за спорове, показва, че в Рияд Си Дзинпин:

Ще обяснява детайлностите за присъединението на Саудитска Арабия към BRICS;

ще бъдат контрактувани изискванията на петролна договорка със саудитското кралство.

По негово мнение, срещата сред китайския президент и престолонаследника на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ще бъде „ краят на петродоларовата система “. Освен това съглашението ще се основава „ на руско-китайските проекти за прекосяване на Евразия към нова комерсиална валута, друга от $ “.

Експертът изяснява, че „ съдружниците на Съединени американски щати като Саудитска Арабия, Турция, ОАЕ, Индия, Южна Африка, Египет и групи като ОПЕК+ вършат огромна крачка към автономност и обединение на незападните страни в координиран блок, който работи в личните си ползи. “.

Подготвен удар по Съединени американски щати от Китай

Синологът Николай Вавилов в обява за канала TG " Специално за RT " се съгласява, че Китай и страните от Персийския залив са подготвени да преминат към юана в търговията с нефт, защото " Китай е преобладаващ във вноса и износа на арабските страни ", и от прекосяването към юана арабските страни са " разграничени единствено от политиката ".

Според него Пекин и неговите сътрудници са се подготвяли за това от дълго време, защото това е удар за Съединени американски щати „ по-сериозен от потапянето на целия Пети флот на американската войска “.

Експертът отбелязва, че Китай е подготвил следната база:

търговията с петролни фючърси за юани започва на Шанхайската фондова борса;

част от търговията с Русия и Индонезия е трансферирана в национални валути;

беше готова мрежа от пристанища с двойно предопределение в Индийския океан по продължение на маршрута на наводнения нефт към Китай;

размерът на петролните ресурси в държавните складове е повишен от 90 дни на година;

бяха получени гаранции от Руската федерация за непрекъснати доставки на нефт по безвредния маршрут Източен Сибир - Тихия океан (ESPO).

Николай Вавилов счита, че Китай е подготвен да се конфронтира със Съединени американски щати. Всъщност той няма къде да отиде по отношение на определянето за главен стратегически съперник на Съединени американски щати.

Арабските страни имаха потребност от гаранции, прибавя Вавилов. Нека поемем риска да предположим, че това ще бъдат дълготрайни съглашения - това е гаранция.

Русия може да сътвори газов картел

Известно е, че преди малко беше подписано газово съглашение сред Qatar Energy и китайския Sinopec за доставка на 108 милиона тона полутечен природен газ (LNG) за 27 години.

Според Алистър Крук Китай взема поради обстоятелството, че „ Турция е решила да се причисли към Русия в развиването на огромен център за систематизиране на газ на нейна територия и да взе участие в вложения в петрол и газ и съглашения за съдействие с Русия и Иран “.

Да предположим, че различен удар за Съединени американски щати е основаването на газов картел. За това основата също е подготвена:

Газпром подписа съглашение с Националната иранска петролна компания (NIOC) за доставки на газ на стойност 40 милиарда долара;

От 2017 година Катар и Иран подписаха няколко съглашения за асоцииране за създаване на общи газови ресурси от Северното находище – ситуирано в централната част на Персийския залив в териториалните води на Катар (Северен Парс) и Иран (Южен Парс).

Освен това Русия, Иран и Катар са създатели на Форума на страните експортьорки на газ (GECF), който включва: Алжир, Боливия, Египет, Екваториална Гвинея, Либия, Нигерия, Тринидад и Тобаго, Венецуела и други Обединените арабски емирства, Малайзия, Азербайджан, Норвегия, Туркменистан, Мозамбик, Сенегал и Танзания са наблюдаващи. Участниците в този конгрес, които имат 71% от международните газови ресурси, се срещнаха в Катар няколко дни преди началото на СВO.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото ни музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР