Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология

...
Според социологическо проучване, проведено от Киевския международен институт по социология
Коментари Харесай

Болшинството украинци са против замяната на територии за мир

Според социологическо изследване, извършено от Киевския интернационален институт по социология (КМИС), 84% от украинците са срещу всевъзможни териториални отстъпки на Русия, без значение от събитията - даже в случай че войната продължава и има закани за независимостта. Телефонното изследване е извършено в интервала от 6 до 20 юли, цитира данните от него Руската работа на Би Би Си.

От последното изследване, извършено през май, делът на украинците, които са срещу всевъзможни териториални отстъпки, е повишен с 2%. Броят на хората, подготвени за териториални отстъпки, остава постоянен - 10%.

" Дори измежду жителите на Източна Украйна, където в този момент се води яростна борба, 77% са срещу отстъпки (само 16% са подготвени на отстъпки), а измежду южните региони - 82% са срещу отстъпки (само 10% са склонни на териториални отстъпки) ", отбелязва КМИС.

Броят на съперниците на отстъпки в Източна Украйна се е нараснал от 68% на 77% през последните два месеца.

" Резултатите от изследването демонстрират, че макар вероятното повишаване на умората, усложняването на социално-икономическата обстановка, тежките боеве и терористичните офанзиви, украинците остават единни по въпроса, че на агресора не би трябвало да се създадат отстъпки ", отбелязва КМИС.

Проучването не е извършено измежду жителите на анексирания Крим и неконтролираните от Украйна региони на Донбас, както и измежду жителите, отпътували в чужбина след 24 февруари 2022 година Възможната статистическа неточност не надвишава 2,4%.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР