Украинските разузнавателни служби и страните от Организацията на Северноатлантическия договор

...
Украинските разузнавателни служби и страните от Организацията на Северноатлантическия договор
Коментари Харесай

Руски депутат от Дагестан: Украйна и НАТО стоят зад кървавите нападения

Украинските разследващи служби и страните от Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) стоят зад нападенията в съветската република Дагестан.

Това уточни в изказване депутатът от Държавната дума на Дагестан Абдулхаким Гаджиев.

" Специалните служби на Украйна и страните от НАТО може би стоят зад тези... Защото ние напредваме сполучливо в специфичната военна интервенция по всички фронтове, което значи, че обстановката би трябвало да се разклати вътре в нашата страна ", авторитетно разгласи Абдулхаким Гаджиев.

Междувременно Министерството на вътрешните работи на Дагестан актуализира информацията за нападението, като заяви, че шестима служители на реда са починали, а 12 са ранени.

В Дагестан е въведен режим на антитерористична интервенция. По улиците на Махачкала и Дербент се разполагат военни елементи.

Шестима служители на реда са убити при нападението на бойците в Махачкала и Дербент. В двата града е обновена престрелката.

Регионалното ръководство на вътрешните работи заяви за нахлуване на бойци в Махачкала и Дербент към 19:00 ч. московско време. В Дербент, по данни на отдела, незнайни въоръжени лица са стреляли по черква и синагога, като в последна сметка и двете здания са изгорели.

Към 20:30 ч. московско време при нападението са убити шестима чиновници на реда. " Интерфакс " в правоохранителните органи оповестява за 23 ранени.

Размяната на огън сред чиновниците на реда и нападателите е обновена както в Дербент, по този начин и в Махачкала, оповестиха от Министерството на вътрешните работи на Дагестан. По-рано управляващите вкараха проект " Прихващане " и в двата града.

Нападателите са убити, а синагогата даже е била запалена

Според ръководителя на Дагестан Сергей Меликов задачата на нападението на бойците е да посеят суматоха и боязън измежду дагестанците. Той прикани жителите да запазят успокоение и даде обещание да даде подробна информация за случая по-късно.

В началото на годината в Дагестан беше въведено военно състояние след митинги против водената от Кремъл загадка готовност за фронта в Украйна.

Припомняме, че на 22 март в концертната зала " Крокус сити хол " в региона на Красногорск край Москва имаше въоръжено нахлуване, което лиши живота на най-малко 144 индивида. Групировката " Ислямска страна " пое отговорност за нападението.

Някои от атентаторите се оказаха таджикистански жители. Таджикистан задържа девет души, обвинени във връзки с всеобщата пукотевица, само че арестувания имаше и в Дагестан, откъдето съгласно съветските проверяващи, са пристигнали оръжията за терористите от " Крокус сити хол ".

Дагестан е прочут като раздорен район. 29 октомври 2023 година Федералната организация за въздушен превоз разгласи краткотрайното затваряне на летище Махачкала за обслужване на идващи и заминаващи полети заради навлизане на незнайни лица. Работата на летището в Махачкала е била изцяло възобновена след размириците. Тогава даже и съветският президент Владимир Путин упрекна Запада за безредиците в Махачкала.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР