Според доклад на НАСА неконтролирано изтичане на охладителна течност може

...
Според доклад на НАСА неконтролирано изтичане на охладителна течност може
Коментари Харесай

Неконтролиран теч заплашва Международната космическа станция

Според отчет на НАСА неконтролирано приключване на охладителна течност може да е причина трима астронавти да останат блокирани на МКС в обозримо бъдеще. Според Space.com течът идва от издигнатата в Русия капсула за екипажа " Союз ", която се е скачила с МКС.

Космонавтите Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин се екипираха и приготвиха за излизане в открития космос, което беше планувано за сряда. НАСА написа в обява в блога си, че наземните екипи са забелязали доста приключване на незнайно вещество от галактическия транспортен съд " Союз МС-22 " два часа преди те да се насочат на разходка. Предаването онлайн, основано за снимане на галактическата разходка, сподели частици замръзнала охладителна течност, изтичащи в космоса в продължение на три часа.

Въз основа на изказване на съветската галактическа организация Роскосмос никой от екипажа на борда на МКС не е потърпевш, само че съветската държавна медия ТАСС заяви, че външната част на галактическия транспортен съд " Союз " наподобява е получила задоволително повреди, с цел да се стигне до приключването. Според отчета образна инспекция е удостоверила теча, което е принудило Роскосмос да отсрочи излизането в открития космос. НАСА към момента не е открила повода за теча.

Астронавтът на НАСА Франк Рубио и космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев и Дмитрий Петелин са на борда на Международната галактическа станция от септември и трябваше да се върнат посредством галактическия транспортен съд " Союз " напролет. И въпреки че американските астронавти Никол Ман и Джош Касада, Коичи Ваката от Японската организация за аерокосмически проучвания и Кикина от Роскосмос се изстреляха към МКС посредством SpaceX Crew Dragon през октомври за шестмесечната си задача, корабът нямаше да може да транспорти всички тях назад. Разбира се, " Союз " към момента би могъл да се употребява като транспортно средство за връщане, само че в случай че НАСА го сметне за несъответствуващ за пътешестване с транспортиране на хора назад на Земята, тогава Рубио, Прокопиев и Петелин теоретично биха могли да останат на борда на МКС, до момента в който не бъде изстрелян заместващ уред като сурогат.

В рядка демонстрация на съдействие НАСА и Роскосмос работят дружно, с цел да измислят идващия курс на деяние, с цел да продължат да въртят жителите на МКС назад на Земята. Въпреки че " Союз МС-23 " може да бъде изпратен като сурогат, който да върне вкъщи астронавтите по график, не е несъмнено по кое време руснаците ще могат да приготвят кораба, тъй като се чака той да излети през март 2023 година Преместването му с три месеца е освен огромна задача, само че може да бъде рисково и да провокира още повече проблеми, в случай че се избърза.

Двете галактически организации са очевидци на известно напрежение напоследък заради войната в Украйна и ответните дейности на Русия против глобите на Съединени американски щати, която се отдръпна от Международната галактическа станция. Един астронавт на НАСА в " Союз " и един космонавт в полета на SpaceX демонстрират, че двете организации подхващат стъпки за понижаване на това напрежение.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР