Как храните могат да ви помогнат да спите? Връзката между

...
Как храните могат да ви помогнат да спите? Връзката между
Коментари Харесай

Как храните могат да ви помогнат да спите?

Как храните могат да ви оказват помощ да спите? Връзката сред храната и съня се свежда до това какво съдържа това, което ядете. Богатите на протеини диети също могат да допринесат за възстановяване на качеството на съня.

Ако в миналото сте чували, че пуешкото ви прави сънливи, евентуално сте осведомени с резултатите на триптофана. Той трансформира в серотонина и мелатонин, които оказват помощ на тялото да се отпусне.

Както някои храни могат да насърчат съня, други могат да го нарушат. Храни, като кафе и енергийни питиета не са добър избор, заради кофеина и нормалните енергизиращи субстанции като женшен и йерба мате.

Как храните могат да ви оказват помощ да спите? 15.06.24 00:00 ИЗВЪНРЕДНО от Бъкингам!: Крал Чарлз взе историческо решение, положението му поради рака е съществено 14.06.24 23:54 Руско дете-гений твърди, че е от Марс и шокира света с ужасяващи предсказания за бъдещето! 14.06.24 23:10 Зловещо изобретение!: Защо античните маи са изтръгвали сърцата на дребни момчета за жертвоприношения 14.06.24 22:49 Ето ги новите 240 депутати в 50-ото Народно заседание! (СПИСЪК) 14.06.24 22:23

Това не са единствените избори, които би трябвало да избягвате преди лягане. Яденето на пикантни или кисели храни малко преди лягане същоможе да аргументи неприятно храносмилане или киселинен рефлукс.

Яденето на храни с високо наличие на захар директно преди лягане може да ви накара да се почувствате сънливи, улеснявайки заспиването, само че също по този начин ще усили възможностите за разтревожен нощен сън. Това се дължи на внезапното повишаване на кръвната захар, което освобождава инсулин и други хормони, с цел да помогне за намаление на кръвната захар. Тази хормонална интензивност може да наруши съня.

Сьомгата съдържа най-високите омега-3 киселини от множеството риби в морето. Тъй като тези здравословни мазнини могат да подобрят успеваемостта на съня, добра концепция е да ги включите в диетата си преди лягане.

Овесът също е добър източник на триптофан, който оказва помощ на тялото ви да създава мелатонин, с цел да поддържа естествения цикъл на съня. Подсладете овесена каша с горски плодове за богата на фибри, сладка закуска преди лягане, която ще докара до последователно повишаване и намаляване на кръвната захар.

Може да добавите и шепа орехи, с цел да увеличите вашите омега-3 мастни киселини и протеини. Консервираната риба звук може да е скромна закуска, само че съдържа доста стимулиращи съня омега-3 киселини.

Изяждането на два плода киви един час преди лягане в продължение на четири седмици оказва помощ да заспите по-бързо и дълго.

Съдържанието на магнезий и калий в авокадото е един или два удара за поощряване на почивката. Спанак и яйца също може да са мощна композиция за по-добър сън. Магнезият в спанака предизвиква релаксацията, до момента в който съдържащият се в него витамин В6 е кофактор при превръщането на триптофана в серотонин.

Пиенето на чай от лайка преди лягане е превъзходен метод за понижаване на признаците на тревога и поддържане на добър сън, тъй като тя е изключително богата на антиоксиданта апигенин, който работи като антидепресант и средство срещу тревога, с цел да инхибира моноаминооксидазите. 

Източник: actualno

Още вести четете в: Здраве За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР