Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,

...
Специалисти от московската Държавна инспекция за качеството на селскостопанските продукти,
Коментари Харесай

Наблегнете на тези плодове през август

Специалисти от московската Държавна ревизия за качеството на селскостопанските артикули, първични материали и храни (MosGIK) съветват през август да се употребяват пъпеши, дини и морски зърнастец (малки плодчета, употребявани в древността за лекуване на стомашни болести).

“За да напълните торганизма си с витамини, не пропускайте през август пресни череши, грозде и морски зърнастец. Изненадващо, в морският зърнастец се съдържат до 8% мазнини. В медицината маслото от морски зърнастец се употребява за лекуване на язви и други стомашно-чревни болести (стомашно-чревен тракт например), оповестиха за РИА Новости от MosGIK, съобщи БГНЕС.

Експертите поучават в горещото време да се включи в хранителния режим и любеница – плод с високо наличие на стоманени соли, идеално утоляващ жаждата: „ Пъпешът и динята могат да запълнят организъм с липса на витамин С и каротин “.

Сливите и ранните сортове ябълки обичайно зреят през август. Голямото количество захари в тях несъмнено няма да оставят безразлични феновете на гурме, а за тези, които поддържат здравословен метод на живот, е належащо да се означи високото наличие на витамини и потребни макронутриенти в състава на тези плодове и техните хранителни свойства.

Последният месец на лятото ще зарадва и с доста здравословни зеленчуци. Доматите, сладките чушки и патладжаните са главните съставни елементи на августовското меню.

“И, несъмнено, пресните картофи, богати на нишесте и витамин С. 300 грама картофи могат да задоволят 70-75% от дневната потребност на индивида от витамин С ”, означават от MosGIK.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР